Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er vinterens enere fra Tippeligaen

Sembs 10 på topp.

(Dagbladet.no): Om 28 dager sparkes Tippeligaen i gang igjen med Vålerenga - Aalesund. På oppfordring fra Dagbladet.no har Nils Joham Semb plukket ut de 10 spillerne som har imponert ham mest i treningskamper og UEFA-cup.

TV 2-eksperten understreker at han ikke har sett HamKam, Molde og Bodø/Glimt, for å komme sinte supportere i forkjøpet.

- Noen har jeg sett mye, andre har jeg sett lite, så det blir en veldig uoffisiell ranking. Noen nye kjempehiter har jeg ikke sett, men av de jeg har plukket ut, finnes dem som har vært gode flere ganger, og dem som har vært glimtvis gode.

Her er Sembs utvalgte (ikke rangert)

Mohammed Abdellaoue, Vålerenga

- Han er blant dem som har imponert mest. En forholdsvis ukjent spiller som er ny i Vålerenga. Det er altfor kjapt å snakke om landslagsspill, som noen har gjort, men han har vist at han blir en spennende spiller å følge. Det blir artig å se om han spiller seg inn på laget.

Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen, Brann

- Både på La Manga, og delvis i Everton-kampene, har disse to vært gode. Særlig i kampen på Brann Stadion ble jeg imponert. De er langt framme formmessig, løpssterke og orker mye.

MOT NY KNALLSESONG: Tarik Elyounoussi var blant profilene i Tippeligaen i fjor, og blir det sannsynligvis i år også. Foto: SCANPIX
MOT NY KNALLSESONG: Tarik Elyounoussi var blant profilene i Tippeligaen i fjor, og blir det sannsynligvis i år også. Foto: SCANPIX Vis mer

Vadim Demidov, Rosenborg

- Han har vært veldig bra, overraskende bra. Han hadde en veldig god fjorårssesong både i klubblag og på U21-landslaget, og har tatt nivået i RBK direkte. Han har til og med vært en liten lederskikkelse. Det ser ut som Rosenborg har gjort et godt kjøp. Jeg setter et lite spørsmålstegn ved farta, men han er fysisk sterk og har bra spilleforståelse. Dessuten er han anvendelig, og kan spille både midtstopper og defensiv midtbane.

Tarik Elyounoussi, Fredrikstad

- Ikke noen bombe at han er med på denne lista. Han fortsetter der han slapp i fjor. Lettbeint og frisk i de to kampene jeg har sett ham på La Manga. Han blir et ess i Tippeligaen i år også. Før eller siden tar han steget opp på A-landslaget, det blir spennende å se om han gjør det i år.

Tore Reginussen, Tromsø

- Også han fortsetter der han slapp. Har gode allroundferdigheter, er bra i duell- og posisjonsspillet. Konsentrert og nøye i alt han gjør.

Raio Piiroja, Fredrikstad

- Fullstendig sjef i Fredrikstad. De er veldig avhengig av ham for å ikke slippe inn mye mål. En ledertype og veldig sterk duellspiller. Han er en av Tippeligaens aller beste hodespillere på defensive dødballer. Sammen med Tarik er han en nøkkelspiller.

image: Her er vinterens enere fra Tippeligaen

Daniel Nannskog, Stabæk

- Selv om han har prestert ujevnt, banket han nylig inn et hattrick. Det lukter mål av Nannsko igjen. Han er smart i linken med de andre, og kommer til å score jevnt og trutt om han holder seg skadefri. Og det har han jo gjort hele tida i Stabæk, som er imponerende. Det er mulig de har litt flaks som holder nøkkelspillerne skadefrie, men de har også et veldig dyktig medisinsk støtteapparat i den klubben.

Johan Arneng, Aalesund

- Var bra for AaFK i en match jeg så ham. Kan score fra distanse fra sin midtbaneposisjon, en viktig signering for Aalesund.

Fredrik Winsnes, Strømsgodset

- Jeg har bare sett ham i en kamp, men da styrte han midtbanen. En god klubbspiller som alltid leverer. Veldig god venstrefot, flink til å fordele baller og spille gjennom kantene. Kanskje er han litt undervurdert. Jeg var litt overraska da han havna i Godset etter suksessen i Aalborg, det er rart at ingen av de større klubbene var etter ham. Winsnes var et kupp for Strømsgodset.

image: Her er vinterens enere fra Tippeligaen
<B>GARANTIST FOR MÅL:</B> Daniel Nannskog er aldri skadet, og har sin vane tro bøttet inn mål i vinter.
<B>EN LEDERTYPE:</B> Vadim Demidov har tatt nivået imponerende raskt, og var blant RBKs beste i kampene mot Fiorentina.
<B>STERK SOLLI:</B> Med stor løpskraft og stadig bedre presisjon er Jan Gunnar Solli i ferd med å stabilisere seg på et høyt nivå.
<B>POSITIV OVERRASKELSE:</B> Mohammed Abdellaoue, bedre kjent som Moa, har vært VIFs kanskje beste spiller i treningskampene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media