Her er VMs mest omtalte sving

Kan bli ren bingo.

SAPPORO (Dagbladet.no): VM-sprinten torsdag er spekket med norske gullfavoritter i både dame- og herreklassen. Hvis alt går som det skal, vel å merke.

Herrenes sprinttrener, Ulf Morten Aune, har derimot vært på sprintarenaen og funnet noe som bekymrer ham. En svært alvorlig sving.

- Det er en utforbakke som kommer fire-fem hundre meter før mål, hvor du har veldig høy fart og bakken har en krapp sving i bånn. Det betyr at det har veldig mye å si hvordan den bakken er preparert, sier Aune til Dagbladet.no.

Og slik den var preparert i går kaller Aune det enkelt og greit dårlig. Feil dosering, og mye løs snø gjør bakken til ren bingo for sprinterne like før oppløpet. Det liker sprinttreneren dårlig.

- Alle skal gjennom, sier derimot sportssjef Åge Skinstad. Han beskriver bakken som spektakulær, men er ikke sikker på at hans egen sprinttrener har rett i at det lønner seg å være førstemann inn i svingen.

- Men da er det jo viktig at ikke dem foran deg faller, smiler Skinstad.

HER BLIR DET LIV! I Sapporo Dome vil det være 32 000 tilskuere under sprinten. Det blir en heftig opplevelse for løperne.