Her er Zlatan tilbake etter skaden

Fikk 25 minutter i PSG-seier.

ENDELIG KLAR: Paris St Germain-spiller Zlatan Ibrahimovic har slitt med skade, men var i kveld tilbake på banen. Foto:  REUTERS/Charles Platiau
ENDELIG KLAR: Paris St Germain-spiller Zlatan Ibrahimovic har slitt med skade, men var i kveld tilbake på banen. Foto: REUTERS/Charles PlatiauVis mer

Marseille topper fortsatt tabellen i fransk 1. divisjon, men Paris Saint-Germain tok kraftig innpå med 2-0-seier i «hatoppgjøret» mellom lagene søndag.

Scoringer av Lucas Moura og Edinson Cavani ga tre poeng i en kamp der PSG hadde god kontroll mot serielederen. Det siste kom etter at Marseille ble redusert til ti mann i det 78. minuttet.

Gledelig for hjemmelaget var det også at spisstjernen Zlatan Ibrahimovic var tilbake i kamp for første gang siden 21. september. Svensken fikk 25 minutter som innbytter for Ezequiel Lavezzi.

Målpoeng ble det dog ikke for Zlatan, som så Moura gi vertene ledelsen foran et ekstatisk publikum i det 38. minuttet. Den brasilianske driblevingen skled inn 1-0 etter lekkert forarbeid av Lavezzi og Cavani.

Fem på rad Det ble overraskende lite dramatikk da dommeren viste ut Marseilles Gianelli Imbula knappe kvarteret før slutt. Midtbanemannen hadde litt for stor fart da han kolliderte med Yohan Cabaye, men rødt kort var en svært streng straff.

Sju minutter senere doblet Cavani til 2-0 for PSG. Serge Aurier slo inn fra høyre, og uruguayaneren, som hadde timet løpet sitt perfekt, stanget ballen i mål.

Dermed har Cavani scoret i fem strake kamper for klubben.

Nesten Spisskollegaen Zlatan så ikke ut til å bære preg av hælskaden som har plaget ham de siste månedene.

Like etter 2-0-målet viste han seg fram med en fin chip til Javier Pastore, som argentineren ikke klarte å utnytte under hardt press fra en Marseille-forsvarer.

På overtid fikk Zlatan en stor sjanse selv etter å ha dratt seg fri i Marseille-feltet, men han fikk ikke dreis på avslutningen.

Seieren betyr at ubeseirede PSG klatret til annenplass i Ligue 1 med 27 poeng fra 13 kamper. Marseille topper med 28, mens Lyon har 26 i den jevne ligaen.

(NTB)