Her faller Boasson Hagen fra VM-gull

Eventyret endte i dramatisk velt.

En bomgiring 250 meter før mål var årsaken til at Edvald Boasson Hagens (20) VM-eventyr som amatør tok slutt med en dramatisk velt på mållinjen lørdag.

Alt forløp Norges vei inntil siste sving i VM-rittet for amatører under 23 år. Spurtkanonen Boasson Hagen var nest først inn i svingen, men la om til for tungt gir i motbakken inn mot mål.

- Jeg giret opp på for tungt gir for den siste knekken mot mål, tapte noen plasseringer og ble sperret litt inne i spurten. Så stupte en franskmann foran meg. Surt, men sånn kan det gå i en spurt, sa Boasson Hagen til NTB etter 56.-plassen.

20-åringen landet bak mållinjen, egentlig til 6.- eller 7.-plass, men sykkelen ble liggende igjen foran. 27 sekunder etter velten, kom han seg på beina og bar sykkelen i mål.

- Jeg pratet med overdommeren, og han sa det er sykkelen som gjelder. Regelen er soleklar, sa landslagssjef Steffen Kjærgaard.

Ville hoppe


Skrubbsår på kneet, hofta og ryggen ble det synlige resultatet. Det var annen gang denne sesongen Boasson Hagen veltet.

- Kjedelig at det skal skje i VM. Jeg vurderte å hoppe over han som veltet foran meg, det ville vært eneste utvei, men det hele gikk litt for fort, sa den kommende T-Mobile-proffen, som hevdet han har opplevd å manøvrere seg over syklister strødd på asfalten før.

- Jeg hadde et lite håp da det nærmet seg mål og fikk litt ekstra krefter av å vite at jeg fortsatt var med i kampen. Surt at det skal gå slik når muligheten først byr seg, sa Edvald Boasson Hagen.


Fikk hjelp


Han gjorde akkurat som planlagt gjennom hele rittet; satt våkent framme i feltet og brukte av hjelperne sine. Først Alexander Kristoff, så Frederik Wilmann. Da et 13-mannsbrudd gikk på nest siste runde, satte Stian Sommerseth og Sondre G. Sørtveit seg fram og jobbet mesterlig.

Duoen startet opphentingen av utbruddet.

SKUFFET: Edvald Boasson Hagens vurderte å prøve å hoppe over motstanderne, men klarte ikke å komme unna velten like før mål. Foto: THOMAS KIENZLE/AP/SCANPIX
SKUFFET: Edvald Boasson Hagens vurderte å prøve å hoppe over motstanderne, men klarte ikke å komme unna velten like før mål. Foto: THOMAS KIENZLE/AP/SCANPIX Vis mer

3 kilometer før mål var hele hovedfeltet samlet, og Boasson Hagen manøvrerte seg framover. Alt så perfekt ut helt til utvekslingen ble for tung i spurten. Et slitent hode spilte ham trolig et puss etter å ha vært gjennom samme sving åtte ganger tidligere på dagen.

- Jeg var veldig sliten og slet meg opp bakken ut på sisterunden. Rittet var beinhardt, innrømmet 20-åringen.

(NTB)