Her faller Lindsey Vonn stygt

- De lydene jeg hører fra Lindsey Vonn skjærer i ørene.

SCHLADMING (Dagbladet): Lindsey Vonn falt dramatisk under dagens Super-G-renn for kvinner i Schladming. Video av fallet, som Dagbladet gjengir med tillatelse fra NRK, viser hvordan Vonn skjærer ut med høyrefoten etter et hopp.

Amerikaneren ble liggende i løypa etter det stygge fallet, før hun ble fraktet ut av løypa i helikopter.

VRIDNING: Lindsey Vonn får en vridning i foten før hun faller. Det skal dreie seg om en korsbåndskade. Foto: NRK
VRIDNING: Lindsey Vonn får en vridning i foten før hun faller. Det skal dreie seg om en korsbåndskade. Foto: NRK Vis mer

- Au. Au. Au, kunne du høre alpintstjerna rope ut før hun ble liggende.

- Det der var ikke noe godt å høre på. De lydene jeg hører på øret fra Lindsey Vonn skjærer i ørene, får håpe det går bra, sa kommentator Andreas Toft via NRK da han fikk høre ropene.

LIGGENDE I SMERTER: Lindsey Vonn skrek høyt da han falt. Foto: NRK
LIGGENDE I SMERTER: Lindsey Vonn skrek høyt da han falt. Foto: NRK Vis mer

Fallet skjedde like etter andre mellompassering, hvor amerikaneren var 12 hundredeler bak lederen.

Alpinisten skal ha blitt fløyet direkte til sykehus, og Dagbladets reporter på stedet melder at det ikke dreier seg om noe benbrudd for alpintesset, men at hun har røket korsbåndet. VM-arrangørene har nå bekreftet at skistjernen er ute resten av sesongen.

FORFERDET: Konkurrent Tina Maze reagerer slik når hun får se fallet. Foto:  AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI/NTB scanpix
FORFERDET: Konkurrent Tina Maze reagerer slik når hun får se fallet. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI/NTB scanpix Vis mer

På pressekonferansen ble det fortalt at Vonn har pådratt seg en korsbåndskade. Både fremre og bakre korsbånd har røket, men det skal ikke være noen ytterligere skader.

Forsvarlig Rennansvarlig for kvinnenes verdenscup i alpint, Atle Skårdal, sier at det var forsvarlig å kjøre rennet til tross for problemer tidligere på dagen.

- Sikten var god og det var ingen problemer med løypa, så vi er sikre på at alt var som det skulle, sier Atle Skårdal på en pressekonferanse etter rennet.

Maze forferdet I mål stod den største konkurrenten til Vonn, Tina Maze, og måpte. Hun ledet på det tidspunktet fallet kom, og så ut til å være forferdet over det som skjedde med amerikaneren. Senere ble det klart at sloveneren vant rennet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter det dramatiske fallet, og Aksel Lund Svindal kommenterte også fepisoden på sin Twitter-konto.

- Ouch Lindsey. Det så ut som det gjorde vondt. Håper alt er i orden.

Tåke og dårlig sikt gjorde at rennet måtte utsettes flere ganger før rennet ble satt i gang kl 14.30.