Her faller Sagen stygt i Vikersund

Ble kastet rundt i gigantbakken.

BRUTALT FALL: Anette Sagen falt da hun landet på 177 meter i Vikersund-bakken fredag kveld. Foto: TORUNN BRATVOLD/BYGDEPOSTEN
BRUTALT FALL: Anette Sagen falt da hun landet på 177 meter i Vikersund-bakken fredag kveld. Foto: TORUNN BRATVOLD/BYGDEPOSTENVis mer

|||(Dagbladet.no) I går var det masse bråk i Vikersund, etter at teknisk delegert nektet jentene å hoppe i skiflygingsbakken. Jentene raste, og følte seg diskriminert - nok en gang.

I ettermiddag fikk de imidlertid sjansen i gigantbakken.

Anette Sagen (24) hoppet lengst av jentene, da hun landet på 177 meter. Men det ble en dramatisk flytur for Sagen. Hun falt etter landingen og ble kastet rundt, melder VG Nett.

- Det så veldig dramatisk ut, men vi håper og tror det gikk bra med henne. Rennlegen sier han ikke tror det er snakk om brudd, men hun pådro seg en skade i venstre legg, sier presseansvarlig Geir Holen til Dagbladet.no.

Han forteller at Sagen fikk medisinsk behandling raskt og at hun ble kjørt til sykehus for røntgenundersøkelser.

- Hun har tatt to runder med røntgen, og skal ta en siste av ankelen. I leggbeinet er det ikke noe brudd og det var der hun hadde mest vondt, sier trener Frode Håre til Dagbladet.no.

KASTET RUNDT: Her blir Anette Sagen fraktet til sykehus etter fallet i Vikersund. Foto: KAI HAKVÅG/BYGDEPOSTEN
KASTET RUNDT: Her blir Anette Sagen fraktet til sykehus etter fallet i Vikersund. Foto: KAI HAKVÅG/BYGDEPOSTEN Vis mer

Spøkte og lo
Sagen var ifølge dem som fulgte henne inn i ambulansen i godt humør da hun ble kjørt bort fra området.

- Det går bra. Jeg håper det ikke er brudd. Jeg tror det bare er hælkappen i støvelen som har gitt meg et solid slag i leggen, sa Sagen til Bygdeposten før sykebilen fraktet henne bort.

Men selv om hun smilte tappert må fallet ha vært spesielt bittert for Norges beste kvinnelige skihopper. Hvis Sagen ikke hadde falt, hadde de 177 meterne vært ny personlig rekord.

- Hun hoppet også så langt at hun hadde fått være en av prøvehopperne i lørdagens verdenscuprenn for herrer, sier Geir Holen.

Det var gode forhold i Vikersund og ingen nevneverdig vind.

Protestgruppe på Facebook
Hoppjentene raste mot juryen torsdag kveld, etter at de ble nektet å hoppe rett før de skulle sette utfor. Flere gutter hadde før dem hoppet så langt at teknisk delegert Marko Mlakar fra Slovenia ikke ville ha flere hoppere utfor.

- Når de driver sånn, blir jeg bare enda mer gira til å vise FIS at jenter kan hoppe på ski. Dette er diskriminering, sa Line Jahr.

Anette Sagen var så sint at hun ikke orket å snakke med pressen i Vikersund etter torsdagens avlysning. I fredagens «Grosvold» - som ble spilt inn torsdag kveld - fortalte hun derimot om det som skjedde da jentene ble stoppet.

LEGGSKADE: Anette Sagen pådro seg en skade i leggen i fallet. Foto: TORUNN BRATVOLD/ BYGDEPOSTEN
LEGGSKADE: Anette Sagen pådro seg en skade i leggen i fallet. Foto: TORUNN BRATVOLD/ BYGDEPOSTEN Vis mer

- Jeg fikk inntrykk av at et par prøvehoppere hoppet langt, og det skal man tydeligvis ikke gjøre. Så fant TD (teknisk delegert) ut at det var jenter på startlista også, og da stoppet han alt, sa 24-åringen.

Line Jahr opprettet i går kveld en Facebook-gruppe i protest mot avgjørelsen: «Let the girls fly in the skiflying hills!». 

- Hvordan var stemningen i bakken i dag?

- Det har vært litt frustrasjon i dag også, og mange hoppere ga uttrykk for at de ville ha større fart. Men i dag fikk i hvert fall alle jentene hoppe, sier Geir Holen.

VM-BRONSE: Anette Sagen svevde ned til bronse da jentene for første gang fikk hoppe i VM tidligere i vinter. Arkivfoto: REUTERS
VM-BRONSE: Anette Sagen svevde ned til bronse da jentene for første gang fikk hoppe i VM tidligere i vinter. Arkivfoto: REUTERS Vis mer