Her fanges Patrick (14) på Brasil-trening

Stormet banen, men fikk aldri sagt «I love you» til Robinho.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Under VM i Tyskland gikk det nesten sport i å storme banen da brassene trente. Verdens beste fotballspiller, Ronaldinho, ble to ganger overrumplet av ivrige supportere som enten ville kose, ha autografen eller begge deler.

Ronaldinho er ikke med Brasil til Norge - men det stanset ikke Patrick Hagen Pedersen (14) da brassene trente på Ullevaal tirsdag ettermiddag.

Det var helt på slutten av treninga, da brassene lå dvaske på mattene sine og tøyde ut, at Patrick så sitt snitt til hoppe over reklameskiltene på motsatt side av banen.

Peip mot vaktene

Med et av dagens sprekeste stigningsløp beinet 14-åringen fra det som var av vakter, og mottok et forventningens brus fra de 5307 tilskuerne på Ullevaal.

Dessverre for Patrick fantes det også vakter på den andre sida av banen. De oppfattet situasjonen raskt - og da 14-åringen bare var noen få meter unna Brasil-stjernene, fikk vaktene satt inn en kroppstakling.

Som svar mottok de unison pipekonsert fra Ullevaal.

Lovens lange arm så heller ikke på Patricks lille stunt med blide øyne. Utenfor stadion vanket det skjennepreken, og instrukser om å holde seg unna når brassene gikk i bussen.

STORMET BANEN: Med et sugende stigningsløp var Patrick (14) bare noen meter fra å nå bort til Robinho, før han bryskt ble fjernet av vaktene - som ble pepet ut av de over 5000 tilskuerne på Ullevaal. Foto. Arnt E. Folvik/Dagbladet
STORMET BANEN: Med et sugende stigningsløp var Patrick (14) bare noen meter fra å nå bort til Robinho, før han bryskt ble fjernet av vaktene - som ble pepet ut av de over 5000 tilskuerne på Ullevaal. Foto. Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

- Jeg fikk beskjed om at å bruke hodet, også sa de at spillerne ble redde, sier Patrick - som strengt tatt ikke ser altfor skummel ut.

- Hvorfor løp du ut på banen?

- Jeg ville ha autografen, og si «i love you» og sånn til Robinho og Gilberto Silva, røper Patrick til Dagbladet.no.

- Så det var ikke bare for å få litt oppmerksomhet?

- Nei, seriøst, jeg ville bare ha autografen, hevder Patrick.

Han fikk i hvert fall en av delene...

Skuffet over brassene

Patrick innrømmer at han hentet inspirasjonen til stuntet fra VM i Tyskland. De som prøvde seg der, hadde imidlertid større hell enn Patrick, som kanskje burde prøvd seg på et par overstegsfinter ala Robinho da vaktene kom imot ham.

Her fanges Patrick (14) på Brasil-trening

- Jeg er litt skuffa over at spillerne ikke sa til vaktene at det var greit.

- Sa de noe til deg?

- Nei. Men hjelpetreneren bare rista på hodet, smiler Patrick.

Han måtte sitte og manne seg opp før han la på sprang.

- Vi snakka om det, og jeg satt j.... lenge og lurte på om jeg skulle tørre. Men det var morsomt at publikum peip da vaktene tok meg vekk, gliser han.

<B>FIKK AUTOGRAF:</B> Denne lille gutten løp bort til Ronaldinho på en Brasil-trening under VM i Tyskland, og Ronaldinho vinket vaktene vekk og ga guttungen autografen.
<B>FIKK KOS:</B> Denne jenta ville ikke ha autografen til Ronaldinho da hun løp inn på banen da Brasil ladet opp til VM i Sveits, hun ville bare kose. Og Ronaldinho var med på leken.