Norovirus i OL:

Her fant de kilden til virus-alarmen i OL

Vanntanker er versting.

SMITTEKILDE: Norovirus herjet under OL i Sør-Korea. Nå har de funnet ut at smitten kommer fra vanntankene i toalettene. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji
SMITTEKILDE: Norovirus herjet under OL i Sør-Korea. Nå har de funnet ut at smitten kommer fra vanntankene i toalettene. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Noroviruset herjet under vinter-OL i Pyeongchang i februar - der flere hundre frivillige og enkelte andre ble smittet.

Nå har arrangøren funnet hovedkilden til smitten.

Det var vanntankene til de flyttbare toalettene som spredte viruset, ifølge nettstedet Inside The Games, som siterer sørkoreanske medier. Sørkoreanske myndigheter bekrefter det samme.

Akutt syke

Ironisk nok var det altså vannet som skulle brukes til å vaske hender etter toalettbesøket som skal ha smittet flere. I OL skal det ha vært nærmere 570 mobile toaletter som var plassert i hovedsakelig i nærhetene av OL-arenaer i Pyeongchang.

Ifølge lokale myndigheter skal problemet ha vært at vanntanker og septiktanker ikke var ordentlig separert.

Nærmere 300 fra sikkerhetstroppen og flere andre ble akutt syke under lekene i Sør-Korea. Også flere frivillige, politi og noen utøvere ble syke.

I tillegg til de mobile toalettene, skal lokale restuaranter ha vært en smittekilde. 12 kvinnelige politibetjenter ble syke etter at de spiste kylling og nudler på en restaurant ved Gangneung.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer