Her får Aksel det alle har mobbet ham for at han ikke har

- Nå er det ikke mer å snakke om.

KITZBÜHEL (Dagbladet): Hahnenkamm-rennene i Kitzbühel er noe av det gjeveste man kan vinne om man er alpinist. Skihistoriens aller største løpere står som vinnere i Kitzbühel, og har man stått øverst på pallen etter et renn i den fryktinngytende løypa er det på sin plass med heder og ære for evigheten.

Det får også vinnerne, i form av en gondol med navnet sitt på. Kitzbühel-gondolene er noe som er stas å ha blant løperne i verdenscupen, og som flere har mobbet ham for at han ikke har hatt.

Endelig gondol
Etter super G-seieren i fjor var det altså Aksel Lund Svindals tur til å få sin gondol i år, og i dag fikk han den overrakt i en høytidelig seremoni i bunnen av utforløypa i den østerrikske skimetropolen.

- Det er mange som har vært litt på at jeg ikke har vunnet i Kitzbühel, men nå sitter den der, så nå er ikke det noe å lure på lenger, sier Aksel Lund Svindal.

I godt selskap
Og han er i godt selskap. Atle Skårdal, Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt har alle gondoler med sitt navn på. Nå er Lund Svindal kommet inn i den samme ligaen.

- Akkurat Kitzbühel har jeg utligna, men jeg fører ikke så mye statistikk, det tror jeg er noe man er opptatt av når man er ferdig og ikke kan fylle på statistikken. Inntil videre holder jeg meg ganske rolig i forhold til hvordan ting ser ut. Det eneste jeg vet er at jeg og Kjetil har akkurat like mange world cup-seire, men jeg har muligheten til å ta flere, og det har nok med all sannsynlighet ikke han, sier han med et smil.

Likevel gjenstår det å vinne det aller største her i Kitzbühel. Kitzbühel-utforen regnes som det aller tøffeste rennet å vinne i verdenscupsammenheng, og der har ikke Lund Svindal lykkes ennå.

- Det gjenstår å se om jeg klarer det til vinteren, vi får se, sier han til Dagbladet.

STORFORNØYD: Aksel Lund Svindal har fått gondol oppkalt etter seg i berømte Kitzbühel. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STORFORNØYD: Aksel Lund Svindal har fått gondol oppkalt etter seg i berømte Kitzbühel. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer