Her får Aksel gullklemmen

Julia jublet for kombigullgutten.

GULLKLEMMEN: Aksel Lund Svindal kjørte inn til soleklar seier i superkombinasjonen. Her får han gratulasjonsklemmen av kjæresten Julia Mancuso i målområdet. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
GULLKLEMMEN: Aksel Lund Svindal kjørte inn til soleklar seier i superkombinasjonen. Her får han gratulasjonsklemmen av kjæresten Julia Mancuso i målområdet. Foto: Bjørn Langsem, DagbladetVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal tok gull med ett sekunds margin til nærmeste konkurrent i superkombinasjonen i Garmisch-Partenkirchen i dag.

Svindal la grunnlaget ved å være 63 hundredeler foran nærmeste konkurrent etter utforen i formiddag, og etter slalåmen i ettermiddag, var han enda mer suveren.

I målområdet sto kjæresten Julia Mancuso, som tok sølv på super-G tidligere i VM, klar med gullklem og gratulasjoner. Også pappa Bjørn Svindal var på plass blant publikum, og «gikk bananas» ifølge NRK-ekspert Kjetil Andre Aamodt.

Aksel forsvarte med dagens seier kombinasjonsgullet fra Val d'Isère for to år siden.

TOPP TRE: Aksel Lund Svindal  jubler mellom sølvvinner Christof Innerhofer (t.v.) og tredjemann Peter Fill  - begge fra Italia.  Foto: Christoph Stache, AFP/Scanpix
TOPP TRE: Aksel Lund Svindal jubler mellom sølvvinner Christof Innerhofer (t.v.) og tredjemann Peter Fill - begge fra Italia. Foto: Christoph Stache, AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg var litt nervøs, selvfølgelig, men det ante meg da løypa var satt og da jeg så hvordan snøen var, at jeg ikke måtte miste huet og bare kjøre bra, kjøre rolig og bra, sier Aksel til NRK.

- Ingenting å lure på Han fulgte litt med på konkurrentene på TV, og registrerte at mange kjørte ut, mens løpere som normalt er best i fartsdisiplinene klarte seg helt greit så lenge de holdt seg i løypa.

- Jeg så en del av tidene. Og jeg så at Ted Ligety og Bode Miller kjørte ut så fort, og skjønte at det gjaldt å holde seg i løypa. Og da jeg så Fill gjøre det bra, en løper som ikke har så høy toppfart men gjør få feil, da bekreftet det den følelsen, sier Aksel.

Han kjørte kontrollert gjennom slalåmen, og da han kom i mål lyste - 1,01 mot ham fra resultattavla.

- Jeg var ikke helt sikker på hvordan det var, men så så jeg at jeg var over et sekund foran, og da var det jo ingenting å lure på, sier Aksel.

Fysio-takk Seieren i dag smakte kanskje ekstra godt for Aksel etter at han har slitt med innledningen på VM. I super-G kjørte han ut, mens det ble en femteplass på utforen lørdag.

- Det gikk jo ikke bra i det hele tatt i starten. Ikke bare at jeg kjørte ut i super-G, jeg hang jo ikke med de beste uansett. Det var ikke viljen det sto på, jeg var bare ikke god nok.

- Så fant jeg litt mer ut av det etter flere gjennomkjøringer, utstyret og snøen. Så etter utforen på lørdag var jeg helt utkjørt, og jeg fikk den smellen i kneet - det ble enda en ny trøkk der. Men jeg må gi skryt til Trond, manuellterapeuten vår. Han har gjort en kjempejobb, jeg har ikke brukt piller eller noen ting, sier Aksel.

Lund Svindal tok sitt fjerde VM-gull. I tillegg til superkombinasjonen for to år siden, vant han både utfor og storslalåm i Åre for fire år siden.