UHELDIG: Ann Kristin Flatland falt etter all sannsynlighet fra en medalje på dagens VM-jaktstart. Etterpå fikk hun trøst av trener Egil Gjelland. Foto: Pål Marius Tingve
UHELDIG: Ann Kristin Flatland falt etter all sannsynlighet fra en medalje på dagens VM-jaktstart. Etterpå fikk hun trøst av trener Egil Gjelland. Foto: Pål Marius TingveVis mer

Her får Ann Kristin Flatland trøst av treneren

Falt fra en sensasjonell VM-medalje.

NOVE MESTO/OSLO (Dagbladet): Ann Kristin Flatland lå an til en sensasjonell pallplass på jaktstarten, men falt en snau kilometer fra mål, etter å tilsynelatende ha kjørt inn i russiske Olga Zajtseva.

På det tidspunktet lå hun på tredjeplass, og kunne kjempet om sølvet. Det ville vært hennes første pallplass i et individuelt renn i VM noensinne.

Da norsk presse lurte på hva som hadde skjedd, svarte 30-åringen:

KONTRASTER: Mens en gråtkvalt Flatland forklarte fallet overfor svenske SVT, sto Tora Berger på toppen av pallen under blomsterseremonien. Foto: Pål Marius Tingve
KONTRASTER: Mens en gråtkvalt Flatland forklarte fallet overfor svenske SVT, sto Tora Berger på toppen av pallen under blomsterseremonien. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

- Jeg datt på ræva, det var det som skjedde. Det er vanskelig å si hvorfor. Om det var isete eller om jeg mistet balansen, eller om vi (Flatland og Zajtseva) var borti hverandre. Jeg vet ikke. Plutselig bare lå vi der, sier hun og legger til:

- Jeg så de to foran meg. Jeg følte meg sterk og følte at en medalje var innen rekkevidde. Det er en del av gamet å holde seg på beina, og jeg er lei meg for at Zajtseva også ikke fikk medalje, siden vi lå som nummer to og tre, sier hun.

La inn protest
Etter målgang la det russiske forbundet inn protest mot Flatland.

Deretter la Norge inn en protest, fordi det var eneste mulighetene for å få se bildene av situasjonen, men litt seinere ble det meldt at begge forbund hadde trukket tilbake protestene sine.

SÅ NÆR - SÅ NÆR: 
Ann Kristin Aafedt Flatland hadde bare ett bom på dagens jaktstart, men falt da det gjaldt som mest.
Foto: NTB Scanpix
SÅ NÆR - SÅ NÆR: Ann Kristin Aafedt Flatland hadde bare ett bom på dagens jaktstart, men falt da det gjaldt som mest. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Zajtseva havnet på den sure 4. plassen i ettermiddag, mens Flatland måtte ta til takke med 7. plass. Den norske jenta ødela bindingen i fallet, og måtte vente noen sekunder på ny ski.

Unnskyldte
Da Flatland gikk i mål, ga hun den russiske løperen en god klem og en unnskyldning.  Den ble godtatt.

- Flatland hadde akkurat passert meg i et isete parti av løypen, så falt hun plutselig foran meg. Det var umulig for meg å gå rundt, så jeg hektet i henne og mistet en stav. Da jeg måtte gå tilbake og hente den, var alt medaljehåp ute, sier Zajtseva til NTB.

Hun sier hun skjønner at det ikke ble gjort med vilje, og bærer ikke nag.

- Jeg er ikke sint, og ingen hadde skyld i det som skjedde. Jeg så at Ann Kristin var veldig lei seg da hun kom bort til meg, sier hun.

Gullvinner Tora Berger følte med lagvenninna etter fallet.

- Det er veldig, veldig kjedelig. Det er lite å få gjort noe med det nå. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til Ann Kristin nå. Det er litt vanskelig. Jeg skjønner at hun er skuffa, sier VM-dronningen.