Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Her får Bendtner drømmedebuten på Lerkendal

Hyllet av hjemmepublikummet.

HODESTERK: Nicklas Bendtner stanger inn 1-0.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HODESTERK: Nicklas Bendtner stanger inn 1-0. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Odd 3-0.

Nicklas Bendtner gjorde som bestilt da Rosenborg sesongåpnet hjemme mot Odd i kveld: Han sendte trønderne i ledelsen med en knallsterk heading etter pause.

Etter en knapp time med vanskelig Skien-motstand steg dansken til vers på et innlegg fra Pål André Helland, og viste hva han kan bidra med når han blir brukt som han skal.

Espen Ruud ble regelrett knust i lufta da Bendtner headet inn 1-0.

En drømmedebut.

- Ja, man kan si det er en perfekt debut. Det er godt vi viser hva vi kan og vinner 3-0. Jeg trives godt her på Lerkendal. Vi har mer å gå på, sier Bendtner til Eurosport.

Jevnt før pause

Før det var det som antydet litt tungt for Rosenborg.

Nicklas Bendtner vendte opp og slo luke på en Odd-spiller etter en knapp halvtime, det var det hjemmepublikummet jublet høyest for før pause.

Som oppspillspunkt var dansken effektiv: Han vant mye i lufta, han er stor, og han bruker størrelsen fornuftig når han blir involvert.

Bortelaget hadde omgangens største sjanse, da Olivier Occean brukte sin aldrende kropp til å sidelengs volleyskyte utenfor etter en uvøren heading bakover fra RBK-spiller.

- Vi er litt nervøse og litt preget, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport i pausen, og det er vel en forklaring god som noen.

- Vi er preget av at det er sesongstart. Det kommer to mål på to minutter, og da fikk vi senket skuldrene og slippe oss løs. Da lignet vi på oss selv igjen, sier Ingebrigtsen etter kampen.

Odd klarte det de var kommet for før pause, å ødelegge trøndernes forsøk på å etablere et konstruktivt angrepsspill.

Selvmål

Nicklas Bendtner ordnet altså ledermålet, og Odd påførte seg selv det andre da kampen plutselig endret karakter etter pause.

Nok et innlegg fra høyre, denne gangen fra Mike Jensen, og Fredrik Semb Berge og Sondre Rossbach samarbeidet om å feile fullstendig inne i eget felt. Keeperen slo ballen i eget nett etter Berges sleivspark, til Dag-Eilev Fagermos store frustrasjon.

Odd var rystet, og skulle bli straffet igjen. 3-0 var en perle.

Milan Jevtovic dro seg inn i feltet fra venstrekanten med drøye 20 minutter igjen å spille, og dunket ballen via høyre krysstang og inn. Der Odd hadde vært gjerrige og gode før hvilen, var de nå gavmilde og skjøre.

I fjor gikk Rosenborg på en smell mot oddrane i serieåpningen, i år betalte de tilbake med renter.

Nicklas Bendtner ble oppskriftsmessig kåret til BB av hjemmefansen.

- Det lille han gjør, holder klasse. Vi har ikke mange sånne spisser i Norge, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo til Eurosport.

3-0: Milan Jevtovic scoret et nydelig mål. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
3-0: Milan Jevtovic scoret et nydelig mål. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer