TRØST:  Marit Bjørgen får trøst hos samboeren Fred Børre Lundberg etter den skuffende 31. plassen på 10 kilometeren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRØST: Marit Bjørgen får trøst hos samboeren Fred Børre Lundberg etter den skuffende 31. plassen på 10 kilometeren. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Her får Bjørgen trøst av samboeren etter 31.-plassen

- Ræva dag.

FALUN (Dagbladet): Mange var spente på om Marit Bjørgen hadde funnet tilbake til godformen etter helgens skuffende 15 kilometer.

Det fikk vi aldri svar. For Bjørgen som startet sist blant de sterkeste utøverne, var langt bak allerede på den første passering.

- Det var en ræva dag. Vi har ikke optimale ski eller marginene på vår side. Gutta i boden jobber på uansett og jeg vet de vil vi skal lykkes, men dette er en del av gamet. Selv var jeg ikke med fra starten i dag, sier Marit Bjørgen til NRK.

 STØTTER:  Fred Børre Lundberg hopper over gjerdet for å snakke med samboeren Marit Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STØTTER: Fred Børre Lundberg hopper over gjerdet for å snakke med samboeren Marit Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun ønsket ikke å legge skyld på smørerteamet, mens flere av lagkameratene på det norske laget var langt krassere. Også smøresjef Knut Nystad innrømmet at de hadde bommet på valget i det som ble et renn, fylt av fallende snø.

Bjørgen gikk i mål to minutter og 23 sekunder bak overlegne Charlotte Kalla. Etter den skuffende 31.-plassen fikk hun trøst hos samboeren Fred Børre Lundberg.

- Jeg hadde håpet å kjenne på kroppen i dag. Jeg begynte bra, men skjønte etter hvert at det bare var å komme i mål, når jeg ikke fikk noen sekundering. Vi får evaluere dette. For det er ikke sikkert det bare var skiene det var noe galt med i dag, sier Bjørgen til Dagbladet.