Her får Bjørndalen bekreftet at han er i rute til OL

Mølletest gir veteranen god grunn til å være optimist.

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (39) var spent før han gikk på skøytemølla på idrettshøyskolen i Oslo tirsdag ettermiddag:

Hadde kroppen respondert bra på de to høydetreningene han har unnagjort, eller ville den fysiske profiltesten avsløre at effekten ikke var så god som han håpet?

Svaret var det første.

En drøy uke før han reiser på sesongens tredje høydeopphold, til italienske Stelvio, så viste testen betydelig forbedringer på både O2-opptak og laktatverdier.

Tre verdier opp - I forhold til august viste denne testen tre verdier bedre 02-opptak og to hakk lavere laktatverdier. På godt norsk betyr det at kroppen har respondert bra på treninga jeg har gjort i høyden, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Skiskytterlegenden med seks OL-gull håper å kvalifisere seg til sine sjette olympiske vinterleker. I så fall tangerer han skytteren Harald Stenvaag (1984, 1988, 1992, 1996, 2000 og 2004) og seileren Magnus Konow (1908, 1912, 1920, 1928, 1936 og 1948), som inntil videre er de to eneste nordmennene med så mange OL på samvittigheten.

Flere oppmuntringer Men tidenes mestvinnende skiskytter tar ikke en siste OL-tur for gitt. Han vet at han, som alle andre, må være sportslig kvalifisert. Og de to siste årene har han bare to individuelle seirer i verdenscupen.

Inn i sin 20. og siste sesong tar han derfor alle oppmuntringer han kan ta med seg:

I september banket veteranen OL-gullfavoritter som Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø på NM-jaktstarten i rulleskiskyting. Forrige torsdag gikk han to internkonkurranser mot Tarjei Bø i Holmenkollen. Det endte med ett tap og en seier.

Et annet grep han har gjort i år er å bruke bobil. Slik kan kan effektivisere dagene optimalt.

Lite syk Treningsdagboka viser også få sykdomsdager. Og plusser man på den gode fysiste testen denne uka, så har du en optimistisk Bjørndalen fire måneder før OL i Sotsji.

- Har du satt OL-gull som målsetting denne sesongen?

- Jeg har egentlig ikke satt meg noen konkrete mål. Jeg skal bare jobbe knallhard for å være i toppform to-tre ganger i løpet av sesongen, for jeg må også prestere for å kvalifisere meg til OL-laget, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.
 

Vil droppe løp
- Hvordan legger du opp sesongen. Kommer du til å gå alt, eller håper du å kvalifisere deg tidlig til OL, slik at du kan stå over noen renn for å forberede deg i høyden?

- Målet er å stå over en del renn for å optimalisere til OL. Jeg har lagt opp til fem høydeopphold før OL, til sammen rundt 110 døgn. Såpass må til om jeg skal lykkes i OL, sier han.

- Men får jeg tidlig klarsignal til OL, så er jeg trygg på at jeg skal klare å være i form i februar, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Og så langt har han lykkes med det meste han har foretatt seg i sesongoppkjøringen.

 DETALJER, DETALJER:  Ole Einar Bjørndalen har skaffet seg en egen bobil før OL-sesongen. Den skal hjelpe ham å gjøre hverdagen enklere. Foto: Roy Wahlstrøm/Dagbladet
DETALJER, DETALJER: Ole Einar Bjørndalen har skaffet seg en egen bobil før OL-sesongen. Den skal hjelpe ham å gjøre hverdagen enklere. Foto: Roy Wahlstrøm/Dagbladet Vis mer