Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her får de dødsbudskapet

Nigeriansk fotball er i sjokk.

SJOKKBESKJED: Fotballmiljøet i Nigeria er i dyp sorg etter at et dødsfall rystet toppdivisjonen denne helga. Video: @sportingshina Vis mer

Nasarawa United, som foreløpig ligger på en 13. plass i den nigerianske Premier League, høyeste fotballigaen i landet, er rystet etter den sjokkerende hendelsen i kampen mot Katsina United søndag, som Nasarawa vant 3-0.

Forsvarsspilleren Chineme Martins kollapset etter å ha gått i en duell midt i kampen, og ble ført ut fra stadion. Like etter gjenopptok kampen, men da lagkameratene fikk dødsbeskjeden, brast de sammen i gråt.

Rystende bilder viser spillerne liggende på gresset og er helt knust.

Journalisten Shina Oludare hevder at en ambulanse av modellen Peugeot 406 sto klar på arenaen, men at bilen hadde problemer med å starte da Martins skulle fraktes til sykehuset. Det viste seg å være skjebnesvangert for spilleren. Livet sto ikke til å redde.

The League Management Company (LMC) i Nigeria bekreftet dødsfallet søndag.

- Vi lider med Nasarawa United og Martins nærmeste familie, sier styreleder Shehu Dikko.

- LMC regner med at det vil bli gjennomført en standard obduksjon for å fastslå årsaken til dødsfallet. Vi håper at funnene fra obduksjonen vil informere om eventuelle brudd på sikkerhetsrutiner og om det må iverksettes tiltak, sier forbundet videre i pressemeldingen.

Også Nasarawa United har informert om hendelsen på Facebook.

- Vi mistet en spiller i dag mot Katsina United. En fantastisk profesjonell mann og en gentleman, skriver klubben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!