Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her får den svenske friidrettstjerna beskjed om at hun er kreftfri

- Legene sa «grattis».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Friidrettsutøveren Nadja Casadei fikk i oktober i fjor den nådeløse beskjeden om at hun hadde fått lymfekreft.

Casadei er en stor friidrettsstjerne i Sverige, og hadde allerede siktet seg inn mot Rio-OL i 2016. Sjukamp-utøveren har blant annet tre SM-gull på merittlista.

Etter sjokkbeskjeden fulgte en tøff tid, som bestod av hårfjerning, cellegift og hyppige sykehusbesøk. Treningen måtte Casadei legge på vent, skriver svenske Expressen.

I begynnelsen av januar fikk hun sin siste kur med cellegift, og for fire uker siden var hun inne på sykehuset for den avgjørende kontrollsjekken. Da gikk legene ned med en slange i magen for å kunne konstatere om Casadei var kreftfri eller ikke.

I går ettermiddag ringte det fra sykehuset mens hun var på trening. I videoen på toppen ser du reaksjonen til Casadei etter at hun har mottatt beskjeden.

Lykketårer Sportsjournalister fra Expressen skulle egentlig lage en reportasje om treningsprosessen til Nadja Casadei, men så ringte det helt plutselig på mobiltelefonen hennes.

Personen i andre enden var fra Karolinska universitetssykehus, og midt under samtalen ga Casadei en «tommel opp» til nervøse treningskamerater som hadde flokket seg rundt henne.

Da treneren kastet seg rundt halsen hennes etter telefonsamtalen, kom tårene.

- Alt ser bra ut. Kreften er borte. Legen sa til og med «grattis», sa Casadei.

- Nå skal jeg trene hardt, uten å være redd, la hun til.

Må «ta det piano» Casadei vil helst vende tilbake til god, gammel toppidrettshverdag, men helt i kjelleren kan ikke friidrettsjenta gå riktig enda.

Hun har fått beskjed om å «ta det piano», ettersom kroppen er brutt ned etter den tøffe sykdomsperioden.

Casadei har planlagt en treningsleir i Spania, der hun tar sikte på å bygge opp kroppen i ro og mak.

AKTIV: Ida Marcussen og svenske Nadja Casadei ser på resultattavlen etter 100m hekk under kvinnenes 7-kamp under VM i friidrett i Berlin.
Foto: NTB Scanpix
AKTIV: Ida Marcussen og svenske Nadja Casadei ser på resultattavlen etter 100m hekk under kvinnenes 7-kamp under VM i friidrett i Berlin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!