Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her får Drillo sveitsiske pæler i gave

Frykter et vanntett Norge.

FIKK GAVE: Landslagssjef Egil Drillo Olsen fikk et par røde gummistøvler av sveitsisk presse under pressetreffet i Sveits torsdag ettermiddag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FIKK GAVE: Landslagssjef Egil Drillo Olsen fikk et par røde gummistøvler av sveitsisk presse under pressetreffet i Sveits torsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Sveitsiske medier er opptatt av at en regntung bane og varslet nedbør kan gi Norge fordeler i VM-kvalifiseringskampen fredag. På pressemøtet torsdag fikk Egil «Drillo» Olsen sveitsiske «pæler» i gave.

Avisen Blick skrev torsdag at de «vanntette» nordmennene vil juble om VM-kvalifiseringskampen blir en vannkrig. Blick viser blant annet til at det i Bergen regner 248 dager i året og at Drillos foretrukne fottøy er gummistøvler.

Drillo poserte villig med «pælene» i sveitsiske farger, og han gjorde intet for å dempe sveitsernes heller overdrevne frykt.

- Jeg tror det blir verre for sveitserne enn for oss om det regner kraftig fredag, og om det blir slik så får det konsekvenser. Da blir det ikke mange kortpasninger, sa han.

Tror på poeng Ellers var Drillo opptatt av å snakke hjemmelaget ned fra det kraftige favorittstempelet de fleste tildeler Sveits, selv om startelleveren fredag har en klubbindeks på 1,0. Det betyr at samtlige kommer fra klubber i en av de fem største ligaene.

- Ser vi på klubbindeksen så er vi sjanseløse, men etter å ha sett dem spille er ikke inntrykket mitt like godt. Resultatene deres er bedre enn prestasjonene, sa Drillo.

- De har hatt en formidabel utvikling på resultater, men jeg tror ikke vi ligger så langt bak i kvalitet. Om vi gjør jobben og er stramme nok defensivt så tror jeg vi tar poeng.

Drillo har tre seirer og 7-0 i mål på sine tre tidligere landskamper mot Sveits. Forrige møte var 1-0-seieren i Genève for tre år siden, da John Carew ble matchvinner på straffespark.

Gammel historie Før det ble det 1-0 i Bern og 5-0 på Ullevaal i kvalifiseringen som førte Norge til VM-sluttspillet i 1998. Bortekampen i 1996 ble spilt på Wankdorfstadion, som ble revet i 2001 før Stade de Suisse ble bygget på samme sted.

- De kampene er lenge siden, sa Drillo. Han pekte på at Sveits i 2009 ble verdensmester for G17-lag med to av spillerne i fredagens startoppstilling (Granit Xhaka og Ricardo Rodriguez). De gikk i barnehagen sist Norge spilte om VM-poeng i Bern.

Drillo sa at laget er «nesten klart». Han tenkte trolig på usikkerheten rundt Kjetil Wæhler, som sto over torsdagens trening på grunn av sår hals. Spiller ikke han, blir Vegard Forren makkeren til Brede Hangeland.

- Alle poeng vi kan ta borte er bra, vurderer Drillo, som kom med en spådom om hvordan fredagens kamp vil se ut:

- Hvis du mangler fotballkunnskap og ikke er særlig engasjert så blir det drita kjedelig.

(NTB)