MERITTERTE KARER: Magnus Carlsen og Edgar Davids fant tonen etter premierutdelingen i Corus-turneringen i Nederland. De snakket for det meste om sjakk. Foto: chessvibes.com
MERITTERTE KARER: Magnus Carlsen og Edgar Davids fant tonen etter premierutdelingen i Corus-turneringen i Nederland. De snakket for det meste om sjakk. Foto: chessvibes.comVis mer

Her får Edgar Davids møte Magnus Carlsen

Sjekk det mestermøtet.

|||Magnus Carlsen (19) fikk møte selveste Edgar Davids (36). Eller var det omvendt?

Det er nemlig ikke godt å si hvem av de to som satte mest pris på møtet - Champions League-vinneren og Juventus-legenden Davids eller verdenseneren og lynsjakkverdensmesteren Carlsen.

- Det var Davids som spurte om lov til å få møte Magnus. Han er faktisk veldig sjakkinteressert, sier Magnus? far Henrik Carlsen til Dagbladet.

Det var i løpet av den prestisjefylte Corus-turneringen i helga at de to møttes. Magnus takket ja til å møte Davids, og da turneringen var ferdigspilt søndag, og Magnus hadde fått beviset på at han hadde vunnet, dukket Davids opp på banketten på spillerhotellet.

Fotballfan
- Magnus er veldig fotballinteressert, og syntes selvfølgelig det var moro at en så kjent spiller som Davids ville møte ham, sier Henrik Carlsen.

- De hadde en lang prat. Det gikk mest i sjakk, men også litt i fotball. Magnus er selv Real Madrid-fan, sier Henrik Carlsen.

- Så det var ikke noe problem at Davids er tidligere Barcelona-spiller?

- Neida. Han har jo spilt for en rekke andre klubber også.

De andre klubbene er Ajax, Milan, Juventus, Inter og Tottenham. Og det nederlandske landslaget da selvfølgelig - ikke mindre enn 74 ganger.

Blogger om møtet
Magnus nevnte møtet med Davids i bloggen sin i går:

- Den kjente nederlandske fotballstjernen Edgar Davids er sjakkentusiast, og han kom til hotellet for en lang prat, noe jeg satte veldig pris på, skriver 19-åringen.

Carlsen vant Corus-turneringen med 8,5 av 13 mulige poeng, et halvt poeng foran rivalene Vladimir Kramnik og Alexei Shirov.

På fjerdeplass endte regjerende verdensmester Vishy Anand. Innspurten av turneringen ble imidlertid mer spennende enn Magnus kunne tenke seg. Men han dro i land seieren og over 80 000 kroner i førstepremie etter å ha kjempet seg til remis i siste runde.

Superrating
Carlsen tapte bare ett av 13 partier, og befestet sin posisjon som nummer én på verdensrankingen.

Samtidig gjør prestasjonen at ratingen hans på rankingen kan bli den nest høyest gjennom tidene, bare slått av hans egen trener, legenden Garry Kasparov.

Magnus dro i går til Spania på ferie. På lørdag sitter han på tribunen når Real Madrid tar i mot Espanyol.

VANT IGJEN: Magnus Carlsen gikk til topps i Corus-turneringen og skaffet seg en superrating. Foto: AFP/ANP/PKOEN SUYK
VANT IGJEN: Magnus Carlsen gikk til topps i Corus-turneringen og skaffet seg en superrating. Foto: AFP/ANP/PKOEN SUYK Vis mer