UBEHAGELIG SYN: Pål Golberg ble liggende fullstendig utmattet etter sin etappe, og måtte hjelpes opp etterpå. Foto: NRK
UBEHAGELIG SYN: Pål Golberg ble liggende fullstendig utmattet etter sin etappe, og måtte hjelpes opp etterpå. Foto: NRKVis mer

Her får endelig treneren noen til å hjelpe Golberg på beina

Ble liggende et minutt i snøen etter kollapsen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Pål Golberg tok ut det aller siste han hadde igjen av krefter inne på stadion i Val di Fiemme, for å gi Petter Northug en mulighet til å ta seg opp i teten.

Etter å ha vekslet med lagkameraten gikk Golberg rett i bakken, og der ble han liggende. I godt over et minutt lå Golberg i snøen, før det endelig kom noen fra det norske teamet og hjalp ham på beina igjen.

- Det var veldig trist å se. Jeg fikk gitt beskjed til folk om å hjelpe ham på beina, og få ham bort herfra, så Pål er på vei til hotellet nå, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til Dagbladet etter rennet.

Ingen tegn på at han var sliten
Kollapsen kom overraskende på nordmennene, for underveis ga ikke Golberg noen tegn på at han hadde en så dårlig dag.

Aune var ikke i vekslingsområdet underveis, men forteller at det meste virket normalt.

- Vi delte litt på oppgavene, vi hadde en fysioterapeut der ute for å riste dem litt på låra og sånn, som Petter synes funker veldig bra, forteller han.

- Det samme ville vi gjøre for Pål også, så derfor fulgte jeg mer med på tidene. Så derfor snakket ikke jeg direkte med Pål, men det var ingen tegn på at han var direkte sliten etter de første to etappene, sier han.

Ingen god følelse i VM
Petter Northug gikk ut på sisteetappen mens Golberg lå igjen bak ham, og så ikke hvor utmattet lagkameraten var.

- Jeg så ikke det, men jeg hørte etterpå at han var fryktelig sliten. Det er ikke noen god følelse i et VM, da hviler det litt ekstra på skuldrene dine når du går. Men som sagt, Pål lærer av dette her, og kommer helt sikkert tilbake, sier Northug til Dagbladet.

- Har du opplevd noe liknende selv?

- Kanskje ikke så ille. Men jeg har fått mine karameller jeg også, opp gjennom, sier Northug.

Ett sølv på to herresprintdistanser i VM er ikke Ulf Morten Aune fornøyd med. Sprintinnsatsen på herresiden er underkjent, ifølge ham.

- Den er selvfølgelig underkjent. Vi hadde som mål å ta to medaljer, nå kommer vi hjem med en. Vi er ikke i finalen i dag engang, og det har aldri skjedd, så det er klart vi ikke er fornøyd, sier han.

- Hva skal du si til Pål Golberg for å få ham på beina igjen mentalt, også?

- Jeg skal ikke si så mye. Men han skal få lov til å snakke når han er klar for det, sier Aune til Dagbladet.