Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her får Eusébio sitt siste ønske oppfylt

Ble hyllet av flere tusen mennesker før begravelsen.

(Dagbladet): Den legendariske fotballspilleren Eusébio døde søndag etter hjertesvikt. Portugiseren ble 71 år gammel, og i ettermiddag ble han begravet i hjemlandet Portugal.

Tusenvis av mennesker ville ta et siste farvel med Eusébio før begravelsen, da kisten hans ble fraktet til Benficas hjemmebane Estádio da Luz. Kista ble plassert midt på banen samtidig som de frammøtte vartet opp med allsang.

Dermed fikk han oppfylt sitt siste ønske, som var å få en siste runde på sin tidligere hjemmebane.

Mange fans la også ned blomster ved statuen av Eusébio utenfor arenaen samtidig som de ba for den tidligere stjernespissen.

Portugisiske myndigheter har innført tre dagers landesorg, og flagg i Lisboa har i dag vaiet på halv stang fram til begravelsen.

En av de beste Eusébio var rask, teknisk briljant og hadde en fantastisk høyrefot - han er sågar beskrevet som en av tidenes beste frisparktakere. I flere forskjellige avstemninger har han blitt inkludert i lister over fotballens ti beste spillere gjennom tidene.

BEGRAVET I DAG: En dame holder opp et portrett av den legendariske portugiseren Eusébio. Foto: EPA/TIAGO PETINGA/NTB Scanpix
BEGRAVET I DAG: En dame holder opp et portrett av den legendariske portugiseren Eusébio. Foto: EPA/TIAGO PETINGA/NTB Scanpix Vis mer

Statistikken både på landslag og klubblag taler for seg: På 64 landskamper scoret Eusébio 41 mål, og på mesterlaget Benfica var statistikken enda råere:

På sine 614 kamper for Benfica scoret Eusébio 638 mål.

Dermed var han i flere tiår Portugals mestscorende spiller. Han ble også toppscorer i VM i 1966 med ni mål. Selv om Portugal «bare» måtte nøye seg med bronse i mesterskapet, var Eusébio selvskreven på mesterskapslaget.

SISTE FARVEL: Flere tusen mennesker hadde møtt fram for å ta et siste farvel med portugiseren. Foto: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA/NTB Scanpix
SISTE FARVEL: Flere tusen mennesker hadde møtt fram for å ta et siste farvel med portugiseren. Foto: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA/NTB Scanpix Vis mer