Her får Eusébio sitt siste ønske oppfylt

Ble hyllet av flere tusen mennesker før begravelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den legendariske fotballspilleren Eusébio døde søndag etter hjertesvikt. Portugiseren ble 71 år gammel, og i ettermiddag ble han begravet i hjemlandet Portugal.

Tusenvis av mennesker ville ta et siste farvel med Eusébio før begravelsen, da kisten hans ble fraktet til Benficas hjemmebane Estádio da Luz. Kista ble plassert midt på banen samtidig som de frammøtte vartet opp med allsang.

Dermed fikk han oppfylt sitt siste ønske, som var å få en siste runde på sin tidligere hjemmebane.

Mange fans la også ned blomster ved statuen av Eusébio utenfor arenaen samtidig som de ba for den tidligere stjernespissen.

Portugisiske myndigheter har innført tre dagers landesorg, og flagg i Lisboa har i dag vaiet på halv stang fram til begravelsen.

En av de beste Eusébio var rask, teknisk briljant og hadde en fantastisk høyrefot - han er sågar beskrevet som en av tidenes beste frisparktakere. I flere forskjellige avstemninger har han blitt inkludert i lister over fotballens ti beste spillere gjennom tidene.

Statistikken både på landslag og klubblag taler for seg: På 64 landskamper scoret Eusébio 41 mål, og på mesterlaget Benfica var statistikken enda råere:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer