IT WASN'T ME! Portsmouth-spiller Hassan Yebda får det røde kortet av dommer Kevin Friend under kveldens kamp mot Sunderland. Men det var slett ikke Yebda som felte Darren Bent og laget straffe. Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix
IT WASN'T ME! Portsmouth-spiller Hassan Yebda får det røde kortet av dommer Kevin Friend under kveldens kamp mot Sunderland. Men det var slett ikke Yebda som felte Darren Bent og laget straffe. Foto: Glyn Kirk, AFP/ScanpixVis mer

Her får feil mann rødt kort

Totalt tre røde kort og avgjørelse fem minutter på overtid mellom Portsmouth og Sunderland.

||| (Dagbladet): Portsmouth - Sunderland 1-1.

På papiret er ikke Portsmouth - Sunderland det mest spennende oppgjøret i engelsk toppfotball, men i kveld ble det en thriller som inneholdt det meste. Fra første til siste stund.

Ti minutter inn i kampen viste dommeren ut feil spiller, men reddet situasjonen i siste øyeblikk. Gjestene tok imidlertid ledelsen på det påfølgende straffesparket.

I pausen ble hjemmelagets manager Avram Grant sendt på tribunen - enten av dommeren eller seg selv.

Og på overtid kom utlikningen etter noen kaotiske minutter i Sunderland-feltet.

Feil mannKaoset startet allerede etter bare ti spilte minutter, da det så ut til at Sunderland-spiss Darren Bent snublet i sitt eget bein på full fart inn i straffeområdet.

Men TV-reprisene viste at han etter all sannsynlighet fikk «hjelp» av Portsmouths Ricardo Rocha, som krysset bak ham og så vidt berørte det bakerste beinet til Bent.

PROTESTEN FØRTE FRAM: Her er fortsatt Friend fast bestemt på at Yebda må forlate banen. Men tilslutt ble dommeren hjulpet til å finne ut at det var Ricardo Rocha som skulle vises ut. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
PROTESTEN FØRTE FRAM: Her er fortsatt Friend fast bestemt på at Yebda må forlate banen. Men tilslutt ble dommeren hjulpet til å finne ut at det var Ricardo Rocha som skulle vises ut. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer

En observant dommer Kevin  Friend, som dømte straffe og dro fram det røde kortet. Problemet var bare at han viste det til Rochas lagkamerat Hassan Yebda. Som altså slett ikke var involvert i situasjonen.

Det første til heftige protester fra Yebda, og til slutt ble det Rocha som måtte gå i garderoben.

Darren Bent tok selv straffesparket, og satte det i mål.

Sint GrantFriend fikk virkelig kjørt seg utover kampen, og måtte ta flere tøffe avgjørelser. Seint i omgangen gikk Aruna Dindane i bakken i Sunderlands straffefelt, men Portsmouth-spissen hjalp godt til med å falle selv, og Friend gjorde trolig rett i å vinke vekk folkekravet om straffe.

Pompey-manager Avram Grant var rasende i pausen, og turet rett ut til dommertrioen og sa sin hjertens mening. Så ærlig var israeleren, at han startet andre omgang på tribunen. Trolig på dommerens ordre.

Totalt var det to-tre ganger i løpet av kampen Portsmouth nesten skulle hatt straffe. Men Sunderland hadde de største målsjansene. Darren Bent var gjennom alene med David James, som viste rutine og parerte avslutningen. Matthew Kilgallon skjøt i stanga bak James bare sekunder seinere.

I'M YOUR MAN: Ricardo Rocha (i midten) snakker med dommer Friend. Kanskje bekjenner han sine synder på så overbevisende måte at dommeren velger rett mann å vise ut. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
I'M YOUR MAN: Ricardo Rocha (i midten) snakker med dommer Friend. Kanskje bekjenner han sine synder på så overbevisende måte at dommeren velger rett mann å vise ut. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix Vis mer

Rett ut igjenMen Sunderland skulle også få sin dose utvisninger. Først fikk Lee Cattermole to gule kort i løpet av fem minutter tidlig i andre omgang.

Og like før slutten av ordinær tid kom David Meyler inn som innbytter for Sunderland. Et par minutter seinere tok han real løpefart og gikk med albuen først inn i en hodeduell med Steve Finnan. Dermed fikk han direkte rødt kort og måtte forlate banen igjen.

Etter all denne dramatikken valgte dommer Friend å legge til seks minutter. De utnyttet Portsmouth ypperlig. Hjemmelaget bombarderte Sunderland-feltet med innlegg, og skapte generelt kaos der inne.

Til slutt, etter omkring fem spilte tilleggsminutter traff et innlegg etter kort corner panna til Aruna Dindane, som reddet poeng for bunnlaget som har sitt å stri med også økonomisk om dagen.

OG MÅL: Darren Bent tok selv straffesparket og satte inn ledermålet. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
OG MÅL: Darren Bent tok selv straffesparket og satte inn ledermålet. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer