Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil-lag i flystyrt:

Her får fotballspilleren vite at han skal bli far. Ei uke seinere satt han på flyet som styrtet i Colombia

Hjerteskjærende video frigitt av familien.

HJERTESKJÆRENDE BILDER: Her får 22 år gamle Tiago da Rocha Vieira Alves vite at han skal bli pappa. Ei uke seinere sitter han og resten av lagkameratene på det som skulle bli en fatal flytur. Video: Facebook/Associacao Chapecoense de Futebol / Instagram/_oficial_vilmar via Storyful Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brasil er i sorg etter at 71 mennesker døde da et fly med det brasilianske fotballaget Chapecoense om bord, mandag kveld gikk ned i fjellområdet Cerro Gordo, omtrent 50 kilometer fra Medellín i Colombia.

Bare seks personer overlevde styrten.

En video av lagkameratene har nå dukket opp på sosiale medier. I videoen, frigitt av spillerens familie, får 22 år gamle Tiago da Rocha Vieira Alves, kjent som «Tiaguinho», vite at han skal bli far.

Videoen, som er tatt ei uke før den fatale styrten, viser at Tiaguinho får en pakke av noen av lagkameratene sine. Etter å ha stirret på kortet en stund, bryter 22-åringen ut i et gledesbrøl. Han har nettopp skjønt at han skal bli pappa.

Tiaguinho er en av dem som mistet livet.

- Et lite mirakel

Gilmara Marins, Tiaguinhos kusine, sier til CNN at familien er i sjokk.

- Hans kones graviditet er et lite mirakel. Det er en liten del av Tiaguinho som blir værende igjen hos oss. Vi er svært takknemlige, sier Marins til CNN.

Hun forteller også at kona bare er én måned inn i svangerskapet. Om under to uker ville paret feiret deres første bryllupsdag.

- Han har alltid ønsket å være en ung far, så jeg er glad for at han fikk den siste gleden, legger hun til.

Kun tre spillere igjen

I går ettermiddag ble et fotografi fra garderoben til Brasil-klubben sterk kost, der tre av klubbens gjenværende spillere er avbildet. De tre fikk ikke være med på det som skulle bli en fatal flytur. Nå sitter de alene igjen.

Brasil har erklært en nasjonal sørgeperiode etter nyheten om flystyrten. President Michel Temer har sagt at landets myndigheter vil gjøre alt for å bistå etterlatte.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å lette på smerten deres, skriver han på Twitter.

Det søramerikanske fotballforbundet har inntil videre avlyst alle kamper som følge av ulykken. Det brasilianske forbundet venter fortsatt på mer informasjon om ulykken før de beslutter hva som skjer med landets eliteserie, der det gjenstår én runde.

STYRKT: Grafikk fra Flightradar24.com skal vise flyets bane før det styrtet. Et fly med det brasilianske fotballaget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil, styrtet nær den colombianske byen Medell’n. Redigerer: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!