DÅRLIG RYKTE: Gareth Bale har fått seks gule kort for filming de siste 15 månedene. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB scanpix
DÅRLIG RYKTE: Gareth Bale har fått seks gule kort for filming de siste 15 månedene. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB scanpixVis mer

Her får Gareth Bale sitt sjette gule kort for filming

- Ikke tilfeldig, sier fotballkommentator.

(Dagbladet): Gareth Bale (23) har blendet en hel fotballverden denne sesongen med tidvis fantastisk fotball i Premier League. Vingen står blant annet bokført med sju scoringer på de fem siste kampene i ligaen, og seiler opp som en av favorittene til å bli årets spiller i England.

I gårsdagens oppgjør mot Inter i Europaligaen scoret waliseren allerede etter seks minutter, men det var noe som skjedde ti minutter senere som tok mye av oppmerksomheten fra scoringen. Bale fikk gult kort for filming, noe som var hans sjette gule kort for filming de siste femten månedene, skriver Independent. Det er en statistikk som ikke er særlig populær å toppe.

Fotballkommentator Kasper Wikestad mener det er bedre at fotballspillere får et gult kort for mye, enn et gult kort for lite.

- Et par av de situasjonen hvor han har fått gult kort er hardt idømt. Jeg bifaller den nye dommerstilen i Premier League som slår mye hardere ned på filming. Det gis heller et gult for mye enn ett for lite, og det er det jeg vil se. Hvis dommere gjør feil så får man bare ta det med det i prosessen. Jeg tror det er eneste veien å gå. Det er viktig å få bukt med problemet. Bale er på en måte et prosjekt på det egentlig, sier Kasper Wikestad.

Hadde møte Gareth Bale har tidligere vært i møte med Tottenham-manager André Villas-Boas og Premier League-dommer Andre Marriner for å finne årsaken til at han får så mange gule kort for filming. Det mener Wikestad har hjulpet Tottenham.

- Etter det syns jeg han har holdt seg på beina i mye større grad. Både han og Tottenham har profitert på det. Ta målet på Carrow Road mot Norwich for eksempel. Der tror jeg han hadde stupt i bakken mye tidligere hvis han ikke hadde skjerpet seg. Ta det ene målet mot West Ham også, se på hvordan han kommer seg raskt opp på beina i forkant av scoringen, sier Wikestad.

Kommentatoren mener likevel at ryktet Gareth Bale har opparbeidet seg ikke er ufortjent.

- Det er ikke tilfeldig at Bale får mange kort for filming. For det første er det flere situasjoner hvor han har filmet. For det andre er det et rykte han har fått på seg, og det er ikke ufortjent. Han følte selv at det var veldig ufortjent en periode, og fikk mye rykter på grunn av det. Men sånne merkelapper kommer fra et sted, sier Wikestad.

Filming er filming Det finnes spillere som unnskylder filming med at de er redd for å bli skadet etter en takling, og at de derfor hopper unna for å hindre kontakt. Det mener Wikestad er en dårlig unnskyldning.

- Filming er filming. Blir du ikke tatt så blir du ikke tatt. Er det ikke kontakt mellom spillere når du går i bakken er det filming. Det blir så tåpelig å si noe annet. Fotball handler om å tørre og gå foran i de situasjonene hvor man kan skade seg selv også. Hvis man da skal begynne med det å filme av preventive årsaker, så blir det helt feil. Situasjoner viser også at de som ikke går hundre prosent inn i taklinger, ofte er de som blir skadet, sier Wikestad.

Det er som oftest store navn som blir nevnt i samme åndedrag som filming på fotballbanen. Cristiano Ronaldo, Luis Suarez og Fernando Torres blir nevn av Kasper Wikestad når det snakkes om spillere som tidligere har fått samme rykte som Gareth Bale.

- Det er spillere som ofte er i begivenhetens sentrum. Spillere som blir taklet mye, og som beveger seg så kjapt at folk ikke henger med. Det er spillere som er redd for beina sine, sier Wikestad.