Her får han gullklemmen

Karsten Warholm feiret sitt andre VM-gull mandag kveld.

MØTTE KJÆRESTEN: Karsten Warhol feiret i natt gullet sammen med kjæresten Oda Djupvik. Video: Løkås/Godø, Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA/OSLO (Dagbladet): Karsten Warholm (23) var på forhånd en av de tre store favorittene i finalen i 400 meter hekk, og innfridde.

Warholm feiret VM-gullet sammen med familie og venner i Doha mandag kveld. Der fikk han blant annet en god klem av kjæresten Oda Djupvik.

- Det var utrolig spennende (løpet, red. anm). Spenningsnivået var skyhøyt, sier Djupvik til Dagbladet.

Warholm innrømmet at han var sliten da han ankom seiersfesten godt over midnatt norsk tid, der han kunne sprette alkoholfri champagne.

- Det er stor stas. Hyggelig at dere er her. Dette gir masse motivasjon til å stå på videre og skape mer magi, sier 23-åringen.

GULLVINNER: Karsten Warholm føler han fortjener å hvile etter triumfen på 400 meter hekk. Video: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV. Reporter: Øyvind Godø Vis mer

- Veldig stolt

Kjæresten innrømmer at hun felte noen tårer etter at kjæresten ble verdensmester for andre gang.

- Jeg er veldig stolt. Jeg kan nesten ikke beskrive det. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, sier Djupvik.

- Hva er det som gjør ham unik?

- Måten han får alle til å føle seg verdsatt på. Det er viktig å ta vare på det normale i det unormale, sier hun.

- Lettet

Bislett Games-general Steinar Hoen tror Karsten Warholm også kjente på en lettelse etter VM-gullet.

- Presset har ikke bare kommet fra Norge, men fra en hel idrettsverden. Det må han ha kjent på. Det er nok en deilig følelse å vinne, men jeg tipper han også kjenner på en lettelse, sier Steinar Hoen til Dagbladet.

Han kom med en oppfordring til Warholm på gullfesten, avslører han:

- Ta med deg dama på ferie nå, Karsten, det fortjener hun!

Djupvik flirer:

- Det hadde vært veldig fint.

Taklet presset

I pressesonen etter gullet ble Warholm bedt om å sammenligne de to VM-gullene.

- Begge gullmedaljene er viktige, men på forskjellige måter. Å ta et VM-gull som 21-åring var en måte å få oppmerksomhet og til å få tid til å bli den beste jeg kan bli. Nå står jeg her og har forsvart det gullet, sier Karsten Warholm i pressesonen, før han fortsetter:

- Det hele er en prosess, men «det neste er det beste», så jeg må si at akkurat nå smaker dette enda bedre. Jeg klarte å takle presset.

Han forteller at det ikke bare har vært en enkel vei fra gullet han tok i 2017 til at han nå skulle forsvare det i kveld.

- Det å forsvare dette er det største. Nå føler jeg at jeg går inn i historieboka som en som faktisk gjorde det. Jeg tror ingen trodde på dette i fjor, men nå står vi her med enda et gull. Det føles helt sinnssykt, fortsetter sunnmøringen, som også forteller at fjoråret på mange måter ble en vekker for ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer