Her får Holtan taxfree- kvoten

Terje Skjeldestad slo hodet i stanga, pådro seg hjernerystelse og var brått uaktuell for annet enn hvile. Da ringte Åge Hareide til Erik Holtan i Skien.

BELFAST (Dagbladet): - Han sa han ville komme hvis han får spille en omgang, sier Åge Hareide til Dagbladet.

- Jeg svarte at det kunne jeg ikke love, men taxfreekvoten er i hvert fall garantert.

Alltid hyggelig å bli spurt

Odd-keeper Erik Holtan var på tredemølla da landslagssjefen ringte og ba om hjelp. Han hadde ikke vært den han er om han ikke hadde stilt det umiddelbare «kravet» om spilletid. Og han hadde heller ikke levd opp til myten om en glad gutt hvis han ikke hadde tatt Hareides taxfreesvar for det det var.

Et rop om akutt keeperhjelp.

- Det er alltid hyggelig å bli spurt, sier Erik Holtan. - Riktignok er det ikke ideelt for familien at jeg må dra på så kort varsel, men jeg vil alltid være glad for de mulighetene jeg får med landslaget.

- Og så får jeg jo tatt med meg noe hjem.

Klokka 21.45. i går kveld fløy Erik Holtan til London for overnatting. Ved frokosttider i dag var han på plass i Belfast. Og med seg til Nord-Irland har han klare meninger om det som snarest må bli en vedtatt problemstilling for landslaget.

At det alltid skal være tre keepere i en landslagstropp.

- Klart det, sier Erik Holtan. - I det øyeblikket en keeper blir skadet, blir mye av treninga ødelagt. Og derfor mener jeg bestemt at det er noe landslagsledelsen bør vurdere meget nøye.

- Det skjer jo noe hele tida.

Vurderer tre keepere

Assistenttrener Stig Inge Bjørnebye kjøper denne vurderingen.

- Vi bør absolutt ta en skikkelig runde på det, sier han til Dagbladet. - For å være sikret kvalitet på enhver trening vil det helt klart være best å ha med tre keepere i framtida.

Terje Skjeldestads hodeskade kom i en duell med Steffen Iversen. På en crossball fra høyre var Wolverhampton-spissen først på ballen. Og etter lyden av Steffen Iversens balltreff kom det brutale smellet fra Terje Skjeldestads ublide møte med stanga.

Det virket så alvorlig at Steffen Iversen ropte etter støtteapparatet på sekundet.

- Ikke alvorlig - bare en liten hjernerystelse, sier landslagslege Tor Einar Andersen. - Men det er nok til at Terje ikke engang blir vurdert til å kunne sitte på benken.

TRÅR TIL: Erik Holtan
HJERNERYSTELSE: Sogndal-keeper Terje Skjeldestad slo hodet i stanga på gårsdagens trening i Belfast, og er uaktuell til kveldens landskamp. Han fikk umiddelbart hjelp av den norske legen og fysioterapeuten.