Her får Holyfield juling

Chris Byrd slo Evander Holyfield på poeng og sikret seg den ledige IBF-tittelen i tungvektsboksing.

Ingen av de to bokserne klarte å slå den andre i gulvet i løpet av kampen, og verken Byrd eller Holyfield hadde alvorlige problemer underveis. Men 32 år gamle Chris Byrd sikret seg tittelen til International Boxing Federation (IBF) etter en enstemmig poengavgjørelse.

- Ettersom kampen utviklet seg, viste det seg at han ikke hadde mye kraft. Han så ikke så ille ut, men det var ikke noe problem å ta imot slagene hans, sa Byrd om sin 40-årige motstander.

Byrd slo mer enn dobbelt så ofte som Holyfield og traff også mer enn dobbelt så ofte. De tre dommerne hadde 117-111, 117-111 og 116-112 i Byrds favør.

Holyfield håpet å bli den første som er blitt tungvektsmester fem ganger, men 6000 tilskuere i Atlantic City så at tiden nok er løpt fra ham. Det innser han imidlertid ikke selv.

- Målet mitt er fortsatt å bli ubestridt mester igjen, sa han.

IBF-tittelen ble ledig da Lennox Lewis - som holder de to andre beltene og av de fleste regnes som den ekte mesteren - avslo IBFs pålegg om å møte Byrd. Lewis mente at Byrd ikke er en verdig motstander, men han fikk større respekt for ham lørdag.

- Han gjorde en svært god jobb. Han har en unik stil. Evander har aldri sett noe slikt, sa Lewis, som fikk en million dollar (7,2 millioner kroner) fra promotor Don King for å gi fra seg tittelen.

Holyfield fikk fem millioner dollar for lørdagens kamp, Byrd fikk to millioner.

(NTB)

KONGEN? Don King er alltid til stede der det skjer noe. Her jubler han sammen med Chris Byrd.
SLO TIL: Byrd klarte ikke slå ned Holyfield, men fikk til slutt alle dommerne på sin side.