Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her får Kjetil OL-trening

KITZBØHEL (Dagbladet): Midt i kaoset av autografjegere og masete mediefolk står Kjetil Aamodt og føler seg sliten i hodet. Men alpinsjefen er glad for hysteriet i Kitzbühel. - Det er god trening foran OL, mener Jan Ove Nystuen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Aamodt føler seg psykisk sliten. Av tett konkurranseprogram og oppstyret rundt alpinsirkuset.

Og Hahnenkamm-helga fungerer dårlig som rekreasjon.

Medietrykket er stort, sponsorene vil ha valuta for kronene sine, og autografjegerne skal ha trofeer med seg hjem fra alpinfesten.

Øvelse i mas

I går måtte Kjetil brøyte seg gjennom tallrike jaktlag før han endelig fant litt stillhet på hotellrommet.

- Med så mye mennesker er det masete å komme seg bort fra bakken. Jeg blir ikke akkurat mindre sliten av dette, sier Kjetil.

Men alpinsjef Jan Ove Nystuen er ikke bekymret forAamodts OL-helse. Tvert imot. Han mener gårsdagens fjerdemann i Hahnenkamm-rennet har godt av oppstyret og det tettpakkede programmet.

Døgnet-rundt-fest

- Det blir masete i Nagano også. Derfor er det sunt å få øvd på å være i sentrum. Det hadde vært verre om vi isolerte løperne fra omverdenen. Da ville OL-hysteriet kommet som et sjokk, sier Nystuen til Dagbladet.

Dessuten er ikke Kitzbühel alpinhverdag. Det er døgnet-rundt-fest som det ikke finnes maken til på verdenscup-ruta.

- Kitzbühel er helt spesielt. Det handler om skikjøring, penger, sponsorer, media og masse folk - alle de bitene som gjør det mulig for oss å reise rundt på renn hele vinteren. Derfor må vi også gi litt tilbake, selv om det kan føles slitsomt, sier Nystuen.

Som vet at det kommer roligere dager mellom Kitzbühel-hysteriet og Nagano-maset. Etter mandagens slalåmrenn reiser Kjetil videre til Garmisch Partenkirchen for å trene, hvile og kjøre super-G-renn i langt mindre slitsomme omgivelser.

Dropper utfor

Utfor-konkurransen i Garmisch har han allerede strøket fra timeplanen. I den øvelsen trenger han ikke flere bekreftelser på at formen er god. Det vet han.

Dessuten tærer det på den psykiske helsa å ha startnummer på seg altfor mange ganger.

- Jeg blir sliten i hodet når jeg er med i for mange renn. Jeg sover dårligere og er konstant smånervøs og spent. Men når jeg vet at jeg bare skal trene neste dag, er jeg mye mer avslappet, sier Kjetil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!