Her får Kjetil OL-trening

KITZBØHEL (Dagbladet): Midt i kaoset av autografjegere og masete mediefolk står Kjetil Aamodt og føler seg sliten i hodet. Men alpinsjefen er glad for hysteriet i Kitzbühel. - Det er god trening foran OL, mener Jan Ove Nystuen.

Kjetil Aamodt føler seg psykisk sliten. Av tett konkurranseprogram og oppstyret rundt alpinsirkuset.

Og Hahnenkamm-helga fungerer dårlig som rekreasjon.

Medietrykket er stort, sponsorene vil ha valuta for kronene sine, og autografjegerne skal ha trofeer med seg hjem fra alpinfesten.

Øvelse i mas

I går måtte Kjetil brøyte seg gjennom tallrike jaktlag før han endelig fant litt stillhet på hotellrommet.

- Med så mye mennesker er det masete å komme seg bort fra bakken. Jeg blir ikke akkurat mindre sliten av dette, sier Kjetil.

Men alpinsjef Jan Ove Nystuen er ikke bekymret forAamodts OL-helse. Tvert imot. Han mener gårsdagens fjerdemann i Hahnenkamm-rennet har godt av oppstyret og det tettpakkede programmet.

Døgnet-rundt-fest

- Det blir masete i Nagano også. Derfor er det sunt å få øvd på å være i sentrum. Det hadde vært verre om vi isolerte løperne fra omverdenen. Da ville OL-hysteriet kommet som et sjokk, sier Nystuen til Dagbladet.

Dessuten er ikke Kitzbühel alpinhverdag. Det er døgnet-rundt-fest som det ikke finnes maken til på verdenscup-ruta.

- Kitzbühel er helt spesielt. Det handler om skikjøring, penger, sponsorer, media og masse folk - alle de bitene som gjør det mulig for oss å reise rundt på renn hele vinteren. Derfor må vi også gi litt tilbake, selv om det kan føles slitsomt, sier Nystuen.

Som vet at det kommer roligere dager mellom Kitzbühel-hysteriet og Nagano-maset. Etter mandagens slalåmrenn reiser Kjetil videre til Garmisch Partenkirchen for å trene, hvile og kjøre super-G-renn i langt mindre slitsomme omgivelser.

Dropper utfor

Utfor-konkurransen i Garmisch har han allerede strøket fra timeplanen. I den øvelsen trenger han ikke flere bekreftelser på at formen er god. Det vet han.

Dessuten tærer det på den psykiske helsa å ha startnummer på seg altfor mange ganger.

- Jeg blir sliten i hodet når jeg er med i for mange renn. Jeg sover dårligere og er konstant smånervøs og spent. Men når jeg vet at jeg bare skal trene neste dag, er jeg mye mer avslappet, sier Kjetil.