Klæbo økte til Bolsjunov

Her får Klæbo beviset på at han er verdens raskeste

Johannes Høsflot Klæbo fikk verdenscupkula i sprint. Samtidig økte han med ti poeng til Aleksandr Bolsjunov i totalcupen.

KULA: Johannes Høsflot Klæbo vant sprintverdenscupen sammenlagt. Foto: Fredrik Stuve / Dagbladet
KULA: Johannes Høsflot Klæbo vant sprintverdenscupen sammenlagt. Foto: Fredrik Stuve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

QUEBEC (Dagbladet): Det var tunge og tøffe forhold under sprinten i Quebec fredag kveld. Det var løs snø og utøverne sank gjennom. Dermed oppnådde ikke de beste sprinterne den høyeste hastigheten, noe som åpnet for at kapasitetsløperne også hadde mulighet til å gå videre.

Aleksandr Bolsjunov forsøkte å utnytte den fordelen i kvartfinalen, og lykkes da han gikk videre på tid. Russeren gikk hardt hele veien, noe som sørget for gode tider sammenliknet med de andre kvartfinalene.

På oppløpet viste imidlertid både Johannes Høsflot Klæbo og Federico Pellegrino sine sprintstyrker sammenliknet med russeren, og tok seg direkte videre.

Gjentok taktikken

De to møttes også i semifinalen. Denne gangen var det italieneren som krysset mållinja først, men begge tok seg trygt til finalen som så mange ganger tidligere.

Bolsjunov var i den andre semifinalen og kjørte samme taktikk som tidligere. Den sterke russeren gikk tøft fra start nok en gang, og lykkes med taktikken på nytt.

I finalen ble det imidlertid litt for tøft for Bolsjunov.

Takket lagkameraten

Det viktigste aspektet denne helga er verdenscupen sammenlagt, hvor Klæbo og den 22 år gamle russeren kjemper om seieren. Derfor er alle poeng svært viktige.

Klæbo var sterkest på oppløpet i finalen, og Pellegrino tok andreplassen.

Bak dem foregikk det en kamp mellom Sindre Bjørnestad Skar og Bolsjunov, og Skar gjorde alt for å hjelpe Klæbo.

- Det var krevende. Jeg var motivert i finalen, og det viktigste var å slå Bolsjunov. Det var det eneste jeg tenkte på, sa Skar, som akkurat snek seg inn foran russeren.

Den jobben satte Klæbo pris på.

- Sindre gjorde en fantastisk jobb og jeg fikk det som jeg ville. Jeg hadde en bedre dag her enn i Falun. Jeg føler at jeg har gått fort her de siste tre årene. Det blir kult å få den sprintkula etterpå, fortalte han til NRK.

Nordmannen var ivrig etter å få skiftet og unngå å bli syk, for gjennom helga skal det kjempes om mange flere poeng. Selv om han økte med ti poeng i dag, innser han at kampen langt ifra er over.

- Det var ikke så mange poeng, så vi må gjøre en bra jobb i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer