SLAG: Alekander Legkov (t.h.) fikk en straff på 15 sekunder etter at han spurtet mellom to spor på oppløpet under herrenes 15 km klassisk fellesstart under Tour de Ski. Tyske Tobias Angerer svarte med et slag mot russeren etter målgang.  FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SLAG: Alekander Legkov (t.h.) fikk en straff på 15 sekunder etter at han spurtet mellom to spor på oppløpet under herrenes 15 km klassisk fellesstart under Tour de Ski. Tyske Tobias Angerer svarte med et slag mot russeren etter målgang. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Her får Legkov en strak venstre av Angerer

Spurt-juks skapte sinne.

(Dagbladet): Aleksander Legkov fikk en tidsstraff på 15 sekunder etter at han brøt reglementet da han spurtet inn til femteplass på dagens fellesstart.

Dermed mistet han sammenlagtledelsen i Tour de Ski til sveitsiske Dario Cologna.

Legkov spurtet mellom to oppkjørte spor, og hindret blant annet tyske Tobias Angerer som endte på plassen bak russeren.

Etter målgang var det en tydelig frustrert Angerer som delte ut et slag mot Legkov.

Landslagssjef Vidar Løfshus omtaler oppløpet slik:

- Det var et griseoppløp, sier han til Dagbladet.

SPURTROT: Alexander Legkov spurtet mellom to spor på oppløpet. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
SPURTROT: Alexander Legkov spurtet mellom to spor på oppløpet. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

- Hva mener du burde skjedd?

- For meg hadde det holdt med en advarsel, men det må være enten eller, ikke noen midt imellom-øvelse, slik jeg tenker, men de har sikkert en begrunnelse. De må lage regler som er vanntette.

Petter Northug endte på en skuffende 28. plass på dagens etappe.

- Planen var å ligge i front og angripe bonussekunder, men jeg hadde ikke den beste følelsen i dag, så jeg visste at jeg måtte angripe på den første fordi det ville bli tøft på andre og tredje. Det var planen, sier Northug til Dagbladet og pressen etter løpet.