Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA-kjempen Kenneth Bergh sliter med å få motstandere

Her får MMA-utøver Kenneth Bergh høre at også den fjerde motstanderen er forsvunnet

Fikk beskjeden på pressekonferansen i Los Angeles.

SJOKKMELDINGEN: Kenneth Bergh ser sjokkert ut på pressekonferansen da han får beskjed om at hans motstander ikke hadde dukket opp. Foto: Emil Meek
SJOKKMELDINGEN: Kenneth Bergh ser sjokkert ut på pressekonferansen da han får beskjed om at hans motstander ikke hadde dukket opp. Foto: Emil Meek Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva? Er han ikke her?

Kenneth Bergh (29) kikker seg forundret rundt i lokalet.

Så gikk det ikke denne gang heller.

Kenneth Bergh satt i sentrum blant utøverne på pressekonferansen, mens tidligere storbokser og arrangør Oscar De La Hoya kom med nyheten om at meksikaneren Jorge Gonzalez sannsynligvis ikke kom til å dukke opp til kampen lørdag kveld amerikansk tid.

Kenneth Bergh skulle være et av hovedattraksjonene på det første MMA-stevnet til Golden Boy Promotions. I The Forum i Los Angeles.

FRYKTET: Kenneth Bergh er en fryktet MMA-utøver som få tør møte. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRYKTET: Kenneth Bergh er en fryktet MMA-utøver som få tør møte. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Det har vært et kjent faktum at den norske ubeseirede MMA-kjempen har slitt med å skaffe motstandere til å stille opp. Gang på gang har de meldt avbud, gjerne i siste liten.

Kenneth Bergh har satset mye i ligaen Cage Warriors som har vært Europas springbrett inn i verdens største liga UFC i Statene.

For lenge, mener han selv.

Han er ferdig med de mindre ligaene. Cage Warriors er Europas største liga. Men ikke lenger stor nok for Kenneth Bergh. Mest på grunn av alle skuffelsene med avlyste kamper.

Motstandere forsvant

Kenneth Bergh gikk trøtt av motstandere han hadde sagt ja til, men som fikk kalde føtter og trakk seg.

- Cage Warriors har kostet meg mye tid. Mye av karrieren min forsvant der. Med motstandere som stadig trakk seg. Til og med rett før innveiingen skjedde det. Min tid i Cage Warriors er definitivt forbi, har Kenneth Bergh fortalt til Dagbladet.

Etter proffdebuten i 2013 har han til sammen bare fått seks kamper. Kenneth Bergh har vunnet samtlige.

Derfor var Kenneth Bergh tilfreds med at han ble håndplukket av Oscar De La Hoya til storstevnet i Los Angeles førstkommende lørdag.

Han hadde fått en motstander fra et høyere nivå enn Cage Warriors. Derfor så det trygt ut. At det endelig kom til å bli kamp.

Sjokket

Men så kom sjokket. Mens han satt på podiet i sentrum av utøverne, som et av de største trekkplastrene til storstevnet.

I SENTRUM: Kenneth Bergh sitter midt i sentrum blant utøverne til storstevnet Golden Boy da Oscar De La Hoya kommer med den kjedelige nyheten. Foto: Emil Meek
I SENTRUM: Kenneth Bergh sitter midt i sentrum blant utøverne til storstevnet Golden Boy da Oscar De La Hoya kommer med den kjedelige nyheten. Foto: Emil Meek Vis mer

Det er enkelt å lese tankene til Kenneth Bergh i ansiktsutrykket hans da sjokkmeldingen kom.

På amatørfotoet, tatt av hans venn og ledsager Emil Meek, ser man tydelig hvor opprørt Kenneth Bergh blir over nyheten om at enda en tiltenkt motstander hadde forsvunnet.

- Det er jo temmelig utgjort. Det var faktisk tre tiltenkte motstandere som hadde trukket seg før Gonzalez aksepterte å møte Kenneth. Men angivelig på grunn av visa-problemer kunne ikke Gonzalez rekke den obligatoriske medisinske testen tirsdag. Det er thanksgiving denne helgen, og alle offentlige kontorer er stengt. Inkludert California State Athletic Commission , forteller manager Per Meland til Dagbladet.

Uprofesjonelt

Han legger til at han synes det er en temmelig uprofesjonell holdning av meksikaneren.

- Vi har ingen grunn til å tvile på årsaken til at Gonzalez trekker seg. Men når vedkommende oppdager visaproblemene rett før pressekonferansen, så er det ganske uprofesjonelt og tilfeldig holdning til en så stor kamp, sier Meland.

Han sier at hans klient har lagt ned mye i sin seriøse forberedelse.

- Det har vært tre måneders hardt arbeid for Kenneth. Han er i kjempeform. Nå har vi allerede kastet oss rundt og forsøker å finne en motstander til et UFC-stevne i nær framtid. Vi vet at UFC er interessert i Kenneth. Og nå kan de få muligheten på kort varsel. Kenneth er i hvert fall klar for det. Men går det noen uker, så må han begynne helt forfra igjen. Det gjør vi alt for å unngå, sier Per Meland.

Han forteller at Kenneth Bergh tok det ganske bra. Etter hvert.

- Han forsto allerede på pressekonferansen tirsdag at faren for avlysning var overhengende. Selv om det fortsatt hang i det blå. Han fikk litt tid til å fordøye det. Men natt til torsdag norsk tid kom den endelige beskjeden, forteller Per Meland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!