Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her får Mourinho nytt hakeslepp. Ute av ligacupen

Tapte 6-5 etter straffekonk.

CHELSEA-MANAGER:  José Mourinho og Chelsea gjestet Britannia Stadium i Stoke tirsdag kveld. Det gikk ikke så bra. Foto: NTB Scanpix
CHELSEA-MANAGER: José Mourinho og Chelsea gjestet Britannia Stadium i Stoke tirsdag kveld. Det gikk ikke så bra. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoke - Chelsea 1-1, 6-5 etter straffekonk

(Dagbladet): Mye har vært sagt og skrevet om José Mourinho (52) de siste dagene. Har mannen mistet forstanden? Er han til og med i ferd med å bli gal?

Seriestarten i Premier League har i alle fall vært elendig, og manageren har oppført seg deretter.

Tirsdag kveld skulle Chelsea rette opp inntrykket mot Stoke i fjerde runde av ligacupen. Det startet dårlig da Jonathan Walters sendte Stoke i ledelsen, men Loic Remy sikret ekstraomganger på overtid.

Oppgjøret måtte til straffekonk.

Der scoret Stoke på alle sine fem straffer. Eden Hazard bommet på den femte og siste straffen for Chelsea. Og Mourinho opplever ny fiasko.

- Det er trist at vi røk ut. Men vi har likevel en positiv følelse, sa han etter kampen - og siktet til spillet.

- Spillerne er frustrerte. De får ikke det de fortjener.

Annullert mål Chelsea var klart best i første omgang på Britannia Stadium. Laget hadde flest sjanser. Blant annet bommet Ramires på tilnærmet åpent mål, og laget fikk også annullert en scoring fem minutter før pause.

Willian fant John Terry på høyrekanten, men linjemannen signaliserte offside. TV-sendingen var raskt ut med å vise bilder av Mourinho, som ikke akkurat har vært venn med dommerne den siste tida. Men reprisen viste at målet ble korrekt avblåst.

Det største minuset for Chelsea var at Diego Costa måtte ut med skade etter drøye halvtimen. Han hadde problemer med ribbeina og måtte til sykehus.

Større poser Mourinho gjorde overraskende få fakter på benken i første omgang. Men aner vi at posene under øynene er blitt større?

15. plass i Premier League etter ti runder er naturligvis krise. Mourinho tok derfor ingen sjanser på Britannia Stadium, og stilte med tilnærmet toppet lag.

BOM: Eden Hazard fortviler, mens Stoke-keeper Jack Butland jubler tilsvarende.
BOM: Eden Hazard fortviler, mens Stoke-keeper Jack Butland jubler tilsvarende. Vis mer

Men det var Stoke som tok ledelsen etter 52 minutter. Spissen Jonathan Walters fikk ballen spilt til seg på 16-meteren og dunket den inn via tverrliggeren.

Murphys lov Igjen fokuserte TV-sendingen på Mourinho. Han var rolig resignert der nede ved Chelsea-benken. Og muligens repeterte han Murphys lov for seg selv:

«Alt som kan gå galt vil gå galt.»

Chelsea jaget utlikning. Men det er bare å slå fast: Fjorårets selvtillit er borte. Og laget måtte vente lenge. Først på overtid utliknet Loic Remy.

Dermed gikk oppgjøret til ekstraomganger. Etter 30 minutter var lagene like langt, og kampen måtte avgjøres på straffekonk.

Stoke scoret på alle sine fem straffer. Eden Hazard bommet på Chelseas femte og siste. London-laget mistet nok en tittelmulighet.

Hva nå, José Mourinho?

- Det var en god redning av Butland (keeperen). Og jeg legger aldri skylda på spillere som bommer i straffesparkkonkurranse, sa Chelsea-manageren etter kampen.

FIASKO: José Mourinho virker ikke veldig høy i hatten for tida. Foto: NTB Scanpix
FIASKO: José Mourinho virker ikke veldig høy i hatten for tida. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!