Her får Norge uavgjort i gave fra Irland

- Mange positive ting, sier Hareide.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Irland 1-1.

Tabbene sto i sentrum i kampen mellom Norge og Irland, en kamp som ble mer enn halvveis ødelagt av en matte som ikke hadde en sjanse mot det tunge Oslo-regnet.

En frisk omgang av Mohammed Abdellaoue gledet hjemmepublikum lenge, men ble overskygget av Robbie Keanes utnyttelse av storslurv i det norske midtforsvaret.

En annen debutant styrket også sjansene sine for spill i VM-kvaliken betraktelig.

- Det er mange positive ting. Vi fant en god høyreback, sier Hareide til TV 2.

Landslagssjefen gledet seg nemlig stort over debuten til Tromsø-back Tom Høgli.

- Han og Tore Reginiussen var solide på høyresida forsvarsmessig, sier Hareide.

Ellers var Hareide fornøyd med at laget kom tilbake til tross for at Irland tok ledelsen på et vanskelig tidspunkt - rett før pause.

IRSK DOBBELTFEIL: Irlands keeper-innbytter Dean Kiely er på en gedigen bærtur og Kevin Kilbane (nummer 3, lengst fra kamera) header ballen inn til Tore Reginiussen. Enkelt norsk mål. Foto: Eirik Helland Urke
IRSK DOBBELTFEIL: Irlands keeper-innbytter Dean Kiely er på en gedigen bærtur og Kevin Kilbane (nummer 3, lengst fra kamera) header ballen inn til Tore Reginiussen. Enkelt norsk mål. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Vi kom bak på ugunstig tidspunkt, men jobba oss tilbake i kampen. Vi skal ta med oss andreomgangen som noe positivt, sier Hareide.

Men om to dager er det ett år siden norsk hjemmeseier på Ullevaal. Ingen spesielt god statistikk foran VM-åpningen mot Island 6. september.

Moa glimtet til

Offensivt var en norsk debutant og en irsk veteran beholdningen før pause, i en omgang der Norge lenge viste gode takter, spesielt i angrep.

Mohammed Abdellaoue fikk litt overraskende starte for Norge, men den første halvtimen viste han hvorfor han trolig bør være på Hareides blokk når VM-kvaliken tar til i september.

Første tegn kom etter ti minutters spill.

John Arne Riise slo i bakrom, Moa satte John O\'Shea helt ut av dansen med et flott medtak, og vippet ballen forbi på kanten av sekstenmeteren. Dessverre fikk debutanten ballen ørlite for langt foran seg og lobbet godt over mål.

Etter halvspilt omgang var det igjen Moa mot John O\'Shea.

Her får Norge uavgjort  i gave fra Irland

United-stopperen misset i nedtaket inne i eget felt. Bak ham lurte Moa med en lang tå. Men Shay Given viste samme form som på Old Trafford i helga, og var lynraskt nede.

Effektiv Keane

Norge startet bra i generalprøven før Island-kampen, og bare en litt for offside-hissig Thorstein Helstad hindret flere store sjanser for et norsk angrep som lenge så lovende ut.

Men Irland lot etter hvert Norge få løpe mer og mer mellom med sikkert pasningspill, og etter halvtimen viste Robbie Keane hvorfor Liverpool hostet opp 190 millioner og en unnskyldning til Tottenham for å hente ham nordover.

Keane styrtet gjennom på en irsk overgang etter en svak Brede Hangeland-pasning i det søkkvåte Ullevaal-gresset.

- Jeg gjør en håpløs teknisk feil. Når det høljer ned sånn som der, bør en kanskje skyte ballen opp på tribunen, sier Hangeland til TV 2. 

Tore Reginiussen virket uforberedt på skuddfinta til og med alle barna med gratisbillett på stadion luktet, og skled forbi da Keane vendte opp inne i feltet. Da heller ikke Brede Hangeland satte inn den reddende taklingen, fikk Keane en enkel jobb, og Irland ledet 1-0.

Parodi i vannskorpa

Etter hvilen hadde Ullevaal Stadion mer til felles med Vannkuben i Beijing enn noen fotballarena. Det gikk utover spillet. Men Shay Given forlot banen i pausen, og det var hovedgrunnen til at Norge utliknet ledelsen etter et kvarters spill.

Innbytter Dean Kiely misset totalt i en utrusning på en dødball, Kevin Kilbane headet inn foran eget mål, og Tore Reginiussen kunne dytte inn 1-1.

- Veldig artig, men hadde jeg ikke scoret der skulle jeg spasert hjem til Tromsø, for den  var ferdigscora, sier Reginiussen til TV 2s Harald Bredeli, en mann som kan litt om å spasere.

Norge taklet de dårlige forholdene best, og styrte kampen i andre omgang.

Men da de norske farlighetene på dødball mot slutten endte målløst, endte det også 1-1 etter full tid i generalprøven før VM-kvaliken mot Island.

NORSK TABBE: Brede Hangeland dempet ballen til Damien Duff som spilte fram Robbie Keane. Her skyter sistnevnte Irland i ledelsen via Rune A. Jarstein.
SJØSLAG: Glenn Whelan takler John Arne Riise så det spruter.