Her får Ødegaard beskjed

Ståle Solbakken har tatt på seg et alvorlig ansikt i Istanbul. Da han ankom pressekonferansen i går kveld, startet han med å sende ut Martin Ødegaard. - Det er jævlig varmt her, sa han. Nå er det alvor.

MÅ UT: Under pressekonferansen før VM-kvalifiseringskampen borte mot Tyrkia blir Martin Ødegaard sendt ut av Ståle Solbakken. Journalistene rekker ikke å stille alle spørsmålene sine. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Tyrkia - Norge, kl. 20.45 på TV 2

ISTANBUL (Dagbladet): Ståle Solbakken har lagt inn et element av verbal show og underholdning på pressekonferansene hele denne uka. Men i går kveld fikk mediene se en litt annen side av landslagstreneren.

Da han ankom pressekonferansen før VM-kvaliken mot Tyrkia fredag kveld, hadde 53-åringen satt opp ukas mest alvorlige ansikt.

Åtte minutter tidligere hadde kaptein Martin Ødegaard ankommet pressekonferansen på Fenerbahces hjemmebane, Sükrü Saracoglu Stadion.

JAKTER SEIER: Martin Ødegaard er klar over Norges dårlige historie i viktige kamper. Foto: Annika Byrde / NTB
JAKTER SEIER: Martin Ødegaard er klar over Norges dårlige historie i viktige kamper. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Straks Solbakken kom inn i rommet, sendte han Ødegaard ut. Dette til tross for at mediesjef Morten Morisbak Skjønsberg antydet at journalistene kunne få to-tre spørsmål hver.

NOK ER NOK: Martin Ødegaard forlater pressekonferansen. Foto: NTB
NOK ER NOK: Martin Ødegaard forlater pressekonferansen. Foto: NTB Vis mer

Men knapt halvparten rakk å stille spørsmålene. Da Solbakken entret rommet, signaliserte han umiddelbart at «dette har vi ikke tid til».

Fordi:

Nå er det ingen lek lenger. Nå har den erfarne treneren gått inn i konkurransemodus. Sükrü Saracoglu Stadion er en av de store scenene i Europa. Og da må du beherske spillet.

Det hjelper ikke hvor hyggelig du er med omgivelsene, hvis kveldens oppgjør i et kokende Istanbul ender med tap. Da snakker vi om et nytt svart kapittel av Norge i en viktig kamp.

Bedre enn noen andre vet Solbakken hva en seier vil bety for - ja, nettopp - «Prosjekt Solbakken».

STRØKNE FORHOLD: Martin Ødegaard får første føling med gressmatta. Kampen spilles på Fenerbahces hjemmebane, Sükrü Saracoglu Stadion. Foto: Annika Byrde / NTB
STRØKNE FORHOLD: Martin Ødegaard får første føling med gressmatta. Kampen spilles på Fenerbahces hjemmebane, Sükrü Saracoglu Stadion. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Ødegaard sier:

- Det er ikke godt nok det vi har levert tidligere. I alle fall ikke det jeg har vært med på av viktige kamper. Jeg føler vi tok et steg sist og hadde en bra samling. Vi får prøve å gjenskape det vi gjorde da, og bygge videre på dette. Da er det fullt mulig å få et godt resultat.

Denne kvelden i Istanbul handler bare om tre poeng. Da vil Norge sette seg i en gunstig posisjon før de tre siste kampene mot Montenegro, Latvia og Nederland. Gruppevinneren går til VM-sluttspillet neste år. Lag nummer to må via playoff.

- Vi er avhengig av alle sammen for å vinne. Det er opp til laget og ikke enkeltspillere, påpeker Ødegaard.

STEINANSIKT: Landslagssjef Ståle Solbakken hadde satt opp et alvorlig ansikt på pressekonferansen. Foto: Annika Byrde / NTB
STEINANSIKT: Landslagssjef Ståle Solbakken hadde satt opp et alvorlig ansikt på pressekonferansen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Åtte minutter snakket Arsenal-spilleren i går kveld, før Solbakken entret manesjen.

Åtte minutter er ikke lite når fotballspillere på dette nivået snakker. Men når tolken bruker halvparten av tida på å oversette, så blir det litt knapt likevel.

Å bli oversatt fra norsk til et annet språk, er et interessant fenomen. Per-Mathias Høgmo var inne på det på en pressekonferanse for noen år siden: «Sa jeg virkelig så mye?»

Morisbak Skjønsberg antydet det samme om Ødegaard i går. Men sånn er livet. Norsk er ikke fasiten på alt.

Da Solbakken startet sin del av pressekonferansen, svarte han et ordknapt «ja» på om turen ned hadde gått fint. Om alle plassene i førsteelleveren er besatt, sa han:

- Jeg er tett på. Det er alltid en du trenger å sove på. Eller en eller to posisjoner du vil ta under treninga eller under en samtale. Men vi er tett på.

Mens Solbakken ble oversatt til tyrkisk på denne uttalelsen, henvendte han seg til mediesjefen:

- Det er jævlig varmt her, sa han og kneppet opp jakka.

Da spørsmålsrunden var ferdig, hastet han ut på det grønne gresset på Sükrü Saracoglu.

DRILLO: Drillo har klare tanker om hvordan vi skal slå Tyrkia. Video: Rødt Kort. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Etter treninga la fotballandslaget ut et intervju på sosiale medier. Da virket Solbakken noe mer avslappet:

- Det kommer til å bli hektisk. Det kommer til å bli et høyt tempo. Det kommer til å bli bra trøkk fra publikum. Men alt det der gleder vi oss til nå. Jeg tror vi kommer til å lage en jevn og spennende kamp. Og da må vi sørge for å bikke marginene over på vår side.

Kampstart: Klokka 20.45.

VM-KVALIK

Nederland641122-613
Norge641112-513
Tyrkia632116-1311
Montenegro62228-98
Latvia61237-105
Gibraltar60063-250

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer