Her får Øvrebø noe å bryne seg på

Dømmer desperate italienere.

INNSBRUCK (Dagbladet.no): Tom Henning Øvrebø er satt opp som dommer for morgendagens oppgjør mellom Italia og Romania i Zürich.

Italienerne er på desperat poengjakt etter 0-3-fadesen mot Nederland, mens Romania spilte 0-0 mot Frankrike i sin første kamp - beskrevet som EMs kjedeligste kamp.

Øvrebø kan nok regne med at italienerne vil ta i bruk alt de har av uskyldige gester, skuldertrekninger og uforstående miner, så her får psykologen garantert bruk for sitt gode humør og evne til å kommunisere.

Øvrebø kom godt fra sin første EM-kamp, oppgjøret mellom Polen og Tyskland. Han gjorde gode valg i et par hårfine offside/onside-tilfeller, og det nærmeste han var en tabbe var da han dro opp det røde kortet i stedet for det gule fra lomma.

Men han oppdaget missen og nøyde seg med gult til Polens Smolarek.

- Sløvt fra min side, neste gang må jeg sjekke bedre. Alle skjønte i hvert fall at det var feil farge, sa Øvrebø til Dagbladet.no.

Han sier den gode atmosfæren i kampen kan ha reddet ham fra mer oppstyr rundt nesten-missen.

- I en kamp med sånn atmosfære ble det ikke noe problem, men i en kamp med tøffere atmosfære kunne det blitt negativt, sier han.

DOOOOOMMEEEEEEEER!: Gennaru Gattuso, Massimo Ambrosini og Andrea Pirlo var ikke like enig i alle avgjørelsene til svenske Peter Fröjdfeldt da Italia tapte 0-3 mot Nederland. I skjebnekampen mot Romania får de en ny skandinav - Tom Henning Øvrebø. Foto: AP
DOOOOOMMEEEEEEEER!: Gennaru Gattuso, Massimo Ambrosini og Andrea Pirlo var ikke like enig i alle avgjørelsene til svenske Peter Fröjdfeldt da Italia tapte 0-3 mot Nederland. I skjebnekampen mot Romania får de en ny skandinav - Tom Henning Øvrebø. Foto: AP Vis mer

Så spørs det hvordan atmosfæren blir i morgen. Både Romania og Italia har tøffe kamper igjen (henholdsvis Nederland og Frankrike), og ingen av lagene har råd til å misse i morgen.

Vi får håpe fredag 13. juni blir en lykkedag for våre tre eneste EM-deltakere: Øvrebø og assistentene Geir Åge Holen og Jan Petter Randen.

Her får Øvrebø noe å bryne seg på
<B>IMPONERTE I FØRSTE KAMP:</B> Tom Henning Øvrebø gjorde et godt inntrykk da han dømte Tyskland - Polen.