Her får RBK og Molde en gavepakke i gullkampen

Vålerenga kom sterkt tilbake mot Strømsgodset.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Strømsgodset hadde tre poeng i lomma knappe kvarteret før slutt på Ullevaal fredag kveld. Mye så lyst ut, men så utliknet Vålerenga til 1-1.

Dermed fikk Molde og Rosenborg en gavepakke i gullkampen.

Strømsgodset inntok riktignok tabelltoppen på bedre målforskjell enn Molde. Men Ole Gunnar Solskjær og Jan Jönssons menn har én kamp til gode.

- Vi spiller strålende i 1. omgang. Helt fantastisk. Vi skulle bare scoret flere mål, det er synd at vi ikke gjorde det. Vålerenga kom mer over oss i 2. omgang, og vi fikk mer problemer, uten at de skapte noe særlig. Men vi fikk ikke til vårt vanlige spill. Det er bittert at det blir 1-1, men prestasjonen er kjempegod - særlig i 1. omgang, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

- Er resultatet rettferdig? 

- Det er jo ikke det, i forhold til sjanser. Men fotball handler om å score mål, og VIF hadde mer trykk på oss i 2. omgang. Vi greide ikke å stå imot. Det var en flott fotballkamp - med sjanser begge veier. Det kommer til å bli vilt framover nå, sier Deila.

VIF-trener Martin Andresen byttet ut Torgeir Børven og Benjamin Dahl Hagen i pausen, og satte inn Ghayas Zaid og Joachim Thomassen. Om det var utslagsgivende skal være usagt, men Vålerenga framsto som et annet lag de siste 45 minuttene.

- Vi gjorde noen bytter, og så viste vi litt bilder på video som sikkert var klargjørende. Vi klarte å ta oss sammen i 2. omgang, jeg er godt fornøyd med den. Godset er nok bedre enn oss sjansemessig, men vi var bedre spillmessig i 2. omgang enn hva Godset var i 1. omgang, sier Andresen.

Selvtillit
På forhånd var det et Strømsgodset stint av selvtillit som kom til Ullevaal. Med 2-0-seier over Brann, og 2. plass på tabellen, så Drammen konturene av noe stort.

Vålerenga er sjanseløse på medalje. Det forklarte nok det glisne oppmøtet på landslagsarenaen. Drillo var uansett der. Men hvem han konkret kikket på, er vanskelig å si.

Mohammed Fellah var ute med tre gule kort. Det er en internasjonal midtbanetype flere mener Drillo har forsømt.

Strømsgodset var soleklart best i 1. omgang. Abdisalam Ibrahim sendte gjestene i ledelsen etter drøye kvarteret. Peter Kovacs gikk opp foran ham på en corner. Vålerenga-spillerne var som fluer rundt den sterke 34-åringen. Mindre fokuserte var de på Ibrahim, som fikk ballen, og skjøt den i mål.

FEIRET MED BØNN: Abdisalam Ibrahim styrte inn 1-0 for Godst etter et kvarter, og feiret på denne måten. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FEIRET MED BØNN: Abdisalam Ibrahim styrte inn 1-0 for Godst etter et kvarter, og feiret på denne måten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Strømsgodset kunne gått opp til 2-0 rundt 20 minutter seinere. Kovacs fikk stå alene på elleve meter, men skjøt kula langt utenfor. Situasjonen var alt annet enn måltyven Kovacs verdig.

Ny kontrakt
Keeper Lars Hirschfeld gjorde mye bra for Vålerenga i 1. omgang. Muligens var han giret av at han signerte en ny treårskontrakt før kampen.

- En stor ressurs både på og utenfor banen, sier trener Martin Andresen.

Så veldig mange andre «ressurser» var det ikke lett å se på Ullevaal i 1. omgang.

Med både Marcus Pedersen (8), Håvard Nielsen (6), Mohammed Fellah (5) og Martin Pusic (3) ute, var Morten Berre Vålerengas toppscorer med tre mål.

Oslo-laget var likevel mer aggressivt i 2. omgang. Det kunne virke som om Godset prøvde å ri på ledelsen. Og da går det som det kan gå:

Chuma Anene utliknet etter 76 minutter.

Han fikk en pasning fra Bojan Zajic, kom i full fart mot Adam Larsen Kwarasey - og scoret. 1-1.

Etterpå våknet Strømsgodset igjen. Men lagene endte like langt.

Og det var nok Ole Gunnar Solskjær og Jan Jönsson mest fornøyd med.