Her får Røa vinner-trofeet

Siste serierunde ble spilt i dag, slik endte Toppserien.

Seks dager før cupfinalen var det fryd og gammen blant Røa-spillerne da seriegullet ble feiret med storseier, pokaler og sjokoladekake.

Årets suverene vinner av eliteserien ladet opp foran cupfinalen mot Team Strømmen neste helg med å vinne 4-0 hjemme mot Trondheims-Ørn. Sarah Huffman, som reiser til USA etter sesongslutt, leverte to mål som avskjedsgave til fansen.

Guro Knutsen og Marit Fiane Christiansen bidro også med hver sin scoring. Så var det klart for gullfest med spesialkomponert sjokoladekake, pokaler, medaljer og gledestårer.

Asker sikret bronsen

Også blant Asker-kvinnene var jubelen stor. I sin siste kamp før den tradisjonsrike klubben går inn i Stabæk og bytter navn, ble seriebronsen sikret med 3-1-seier over Kattem.

Asker lå under ved pause, noe som ville åpnet for Kolbotn. Men mål av Melissa Wiik og Lise Klaveness vendte kampen i begynnelsen av annen omgang, og et selvmål fjernet siste rest av spenning.

Sølvvinner og cupfinalist, Team Strømmen tapte 0-1 hjemme for Arna-Bjørnar og endte dermed hele 15 poeng bak Røa. Seriesølvet var allerede i boks, og Team Strømmen stoppet poenget foran Asker.

Takket for seg

JAAA! Karin Bredland (t.v.) og Siri Nordby holder opp pokalen som symboliserer Røas seriemesterskap i toppserien etter hjemmeseieren mot Trondheims-Ørn. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
JAAA! Karin Bredland (t.v.) og Siri Nordby holder opp pokalen som symboliserer Røas seriemesterskap i toppserien etter hjemmeseieren mot Trondheims-Ørn. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Kolbotn måtte ta til takke med fjerdeplass. Det ble 0-0 borte mot Klepp i siste serierunde. Men den alle ville snakke med etter kampen var landslagskaptein og Klepp-spiller Ane Stangeland Horpestad, som spilte sin siste kamp.

- Nå har jeg tenkt på dette lenge, men var selvsagt ikke klar over hvordan det var å gå av banen etter min aller siste kamp. Det var oppriktig litt merkelig at så mange kom bort til meg og takket for det jeg har prestert som spiller i løpet av alle disse årene, sa hun til aftenbladet.no.

Nå gleder landslagskjempen (107 kamper) seg til livet uten maset som følger en aktiv karriere. Og selv om hun ikke fikk avsluttet karrieren med mål og seier var hun fornøyd med søndagens kamp.

Før den siste serierunden var det klart at Larvik og Fart må ta den tunge veien ned en divisjon. De takket for seg med hvert sitt klare tap, henholdsvis 1-6 hjemme for Fløya og 1-4 borte mot Amazon Grimstad.

(NTB)

Amazon Grimstad - Fart 4-1 (2-1)

130 tilskuere

Mål: 1-0 Una Nwajei (11), 2-0 Nwajei (22), 2-1 Anne Hagen (41), 3-1 Nwajei (72), 4-1 Kristin Horndalsveen (selvmål 74).

Dommer: Anne Wenche Kleven, Ellingsrud.

Gult kort: Stine Sandnes, Amazon Grimstad.

Kattem - Asker 1-3 (1-0)

127 tilskuere

Mål: 1-0 Marit Moen (26), 1-1 Melissa Wiik (47), 1-2 Lise Klaveness (52), 1-3 selvmål (65).

Dommer: Christina Westrum Pedersen, Åndalsnes.

Ingen kort.

Klepp - Kolbotn 0-0

272 tilskuere

Dommer: Evelyn Olsen, Nidelv.

Gule kort: Ingrid Schjelderup, Kolbotn, Silje Thorsen, Klepp.

Larvik - Fløya 1-6 (1-3)

115 tilskuere

Mål: 0-1 Kristy Moore (19), 0-2 Moore (26), 0-3 Anneli Giske (36), 1-3 Camilla Huse (45), 1-4 Katrine Rolness (58), 1-5 Rolness (76), 1-6 Moore (80).

Dommer: Ann Helene Østervold, Loddefjord.

Gult kort: Karoline Ralle, Marte Lise Jensen, Larvik, Anneli Giske, Fløya.

Røa - Trondheims-Ørn 4-0 (2-0)

232 tilskuere

Mål: 1-0 Guro Knutsen (1), 2-0 Marit Fiane Christensen (8), 3-0 Sarah Huffman (48), 4-0 Huffman (49).

Dommer: Marte Sørø, Malmefjorden.

Ingen kort.

Team Strømmen - Arna-Bjørnar 0-1 (0-0)

303 tilskuere

Mål: 0-1 Stine Andreassen (76).

Dommer: Vibeke Larsen, Tromsø.

Gult kort: Trine Lund, Arna-Bjørnar.

(NTB)