Her får ryttere hestene over seg og blir trampet på

Stor dramatikk på Øvrevoll.

SNUBLET I SISTE SVING: Her har Handsome Boy snublet og i fallet drar hesten med seg to andre hester. Til høyre blir Jan-Erik Neuroth trampet på av sin egen hest, Kleingeld. Foto: MEDIATEC BROADCAST
SNUBLET I SISTE SVING: Her har Handsome Boy snublet og i fallet drar hesten med seg to andre hester. Til høyre blir Jan-Erik Neuroth trampet på av sin egen hest, Kleingeld. Foto: MEDIATEC BROADCASTVis mer

|||(Dagbladet.no) Det så svært dramatisk ut da flere hester og ryttere gikk i bakken i stor hastighet på Øvrevoll Galoppbane i kveld.

En av jockeyene fikk en hest over seg og en annen ble trampet på.

- Det er utrolig at det gikk bra, for det så veldig dramatisk ut. Det er store dyr og stor fart, sier administrerende direktør ved Øvrevoll, Hans Petter Eriksen, til Dagbladet.

Kastet inn i gjerde
Tre ryttere var involvert i ulykken. Per-Anders Gråberg, Jan-Erik Neuroth og Fernando Diaz ble alle kastet av hestene sine, men ingen av dem er alvorlig skadd.

- Gråberg og Neuroth er sendt til sykehus for sjekk, men ingen av dem pådro seg brudd eller alvorlige skader, sier Eriksen.

Ulykken skjedde i siste sving, da hesten til Gråberg (Handsome Boy) snublet. Den lå midt i feltet og flere hester ble dratt med i fallet.

- Gråberg havnet under hesten sin og han fikk også andre hester over seg. Neuroths hest (Kleingeld) kolliderte inn i dem og han ble kastet av hesten og deretter trampet på, sier Dagbladets travekspert Beng Berg.

Diaz ble også kastet av hesten sin (Orkan) og inn i gjerdet.

Ikke glatt
- Det så forferdelig stygt ut, jeg har ikke sett på maken, sier Berg.

Øvrevoll-sjef Eriksen forteller at det trolig er snakk om et rent uhell, og han tror ikke regnet førte til vanskelige forhold.

- Det var ikke glatt, så det var nok bare et uhell. Det er sånt som kan skje dessverre, men heldigvis gikk det bra med alle jockeyene og hestene, sier han.

Ambulanser kom raskt til stedet og Eriksen sier publikum ble informert underveis om tilstanden til både ryttere og hester.

- Det er ikke noe gøy for folk å se slikt, men vi ga dem tilbakemeldinger hele veien på hvordan det gikk med dem.

• På Dagbladet.nos hestesportsider finner du dagens resultater

INGEN ALVORLIGE SKADER: To av rytterne på Øvrevoll ble sendt til sykehus for sjekk, men ingen av dem pådro seg alvorlige skader. Foto: BENGT BERG
INGEN ALVORLIGE SKADER: To av rytterne på Øvrevoll ble sendt til sykehus for sjekk, men ingen av dem pådro seg alvorlige skader. Foto: BENGT BERG Vis mer