Her får Sagen se rivalen posere naken i Playboy

- Jeg vil ikke dømme noen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Den tyske skihopperen Melanie Faisst (23) lar plaggene falle i siste nummer av Playboy. Anette Sagen (28) har sett bildene.

- Jeg vil ikke dømme noen. Hun ser veldig pen ut, sier Sagen til Dagbladet.

Melanie Faisst har skapt ståhei i Tyskland de siste dagene. Hopp for damer er ikke sporten som vanligvis skaper de største overskriftene. Men når Playboy kommer på banen, og atleter kaster klærne, er det annerledes.

Faisst er fotografert sammen med snowboardkjøreren Isabelle Laböck (26) og skicrossutøveren Sabrina Weilharter (21), også dette tyskere.

- Hun fortalte i desember at hun skulle være med i bladet. Jeg har sett resultatet. Til å begynne med kjente jeg henne ikke igjen, sier Sagen, som synes resultatet ble bra.

Nummer sju
- Ga du henne noen tips?

- Tips om hva? Fordi jeg er så mye i Playboy selv? Nei, det gjorde jeg ikke. Dette er hennes vurdering, svarer den norske hopperen.

Faisst deltok ikke da damene konkurrerte i den lille VM-bakken i Val di Fiemme i går. Sagen ble nummer sju i rennet, som ble vunnet av Sarah Hendrickson fra USA.

«Playboy-hopperen» er ikke med i VM i det hele tatt. Den tyske storavisa Bild spekulerer i om det er de dristige bildene som har ødelagt. Men alt tyder på at 23-åringen rett og slett er for dårlig.

Hun ligger på 25. plass i verdenscupen. I VM i Oslo for to år siden kom hun på 9. plass i Midtstubakken.

Prater sammen
- Jeg kjenner henne ikke veldig godt. Men hun er selvfølgelig en av dem jeg prater med, påpeker Sagen.

- Vi snakket om dette på forhånd. Hun fortalte at hun hadde brukt to måneder på å tenke seg om.

Dagbladet vet at bildene er blitt en snakkis i hoppmiljøet. Kilder forteller at den blonde hopperen skal ha fått 25.000 euro fra Playboy. Med gårsdagens valutakurs tilsvarer dette 187.000 kroner.

Sagen er usikker på om hun ville stilt opp selv.

- Det har jeg ikke tatt stilling til. Men antakelig ikke. Så stor kroppslig selvtillit tror jeg ikke at jeg har.

Melanie Faisst forteller at hun er fornøyd med kroppen sin. Foreldrene skal imidlertid ikke være like tilfreds med bildene.

Misfornøyd
På det sportslige plan var det en heller misfornøyd Sagen som ruslet vekk fra hoppbakken i går kveld.

- Det hadde vært fint om jeg fikk til to gode hopp. Det gjorde jeg ikke, sier hun.

- Forberedelsene har vært optimale. Så viser det seg at det ikke holder. Nå gleder jeg meg til mikskonkurransen.

Sarah Hendrickson fikk 7200 sveitsiske franc, eller 44.000 kroner, for seieren i går. Det er under en fjerdedel av summen Playboy betalte Melanie Faisst.

FAKSIMILE: Melanie Faisst (helt til høyre) er fotografert sammen med snowboardkjøreren Isabelle Laböck (til venstre) og skicrossutøveren Sabrina Weilharter. Tysk presse omtaler saken bredt.
  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
FAKSIMILE: Melanie Faisst (helt til høyre) er fotografert sammen med snowboardkjøreren Isabelle Laböck (til venstre) og skicrossutøveren Sabrina Weilharter. Tysk presse omtaler saken bredt. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer