PROBLEMER MED HJERTET: Den nederlandske spilleren Evander Sno fikk trøbbel med hjertet - for andre gang - i en eliteseriekamp i Nederland i helga. Defibrillatoren fra hjertestansen i 2010 kan ha reddet livet til 25-åringen. Skjermdump: Youtube.
PROBLEMER MED HJERTET: Den nederlandske spilleren Evander Sno fikk trøbbel med hjertet - for andre gang - i en eliteseriekamp i Nederland i helga. Defibrillatoren fra hjertestansen i 2010 kan ha reddet livet til 25-åringen. Skjermdump: Youtube.Vis mer

Her får Sno hjertetrøbbel ute på banen igjen

Reiste seg og gikk ut selv.

(Dagbladet): Det ble en dramatisk helg for den nederlandske fotballspilleren Evander Sno (25). I lørdagens kamp mellom Nijmegen og Feyenoord i den nasjonale toppserien måtte Nijmegen-spilleren byttes ut etter en halvtimes spill på grunn av trøbbel med hjertet.

Sno, som tidligere har spilt i Celtic og Ajax, fikk hjertestans i september 2010 mens hans spilte en kamp for reservelaget til Ajax.

Gikk selv av banen
Etter hendelsen for to år siden fikk 25-åringen operert inn en defibrillator.

Den reddet kanskje livet til Sno i helga.

- Han fikk hjertestans, noe som utløste et støt fra defibrillatoren, sier Feyenoord-lege Casper van Eijck ifølge Eurosport.

Sno gikk selv av banen 34 minutter ut i kampen - etter at han plutselig sank sammen og måtte sitte noen minutter på knærne med tydelige smerter i brystet.

Spilleren tilbrakte deretter natta på sykehus - men er nå utskrevet melder klubben på sine hjemmesider.

- Spekulasjoner
- Sjokket han følte skremte ham, og det kunne jeg se i øynene hans på banen. Han måtte til sykehus ettersom defibrillator skapte unormal hjerterytme, sier Feyenoord-lege van Eijck.

I ENGLANG: Her er Evander Sno i kamp for Bristol City mot Newcastle i 2009. Foto: AP Photo/Scott Heppell
I ENGLANG: Her er Evander Sno i kamp for Bristol City mot Newcastle i 2009. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

Nijmegen-sjef Alex Pastoor uttaler til Daily Record at det er for tidlig å si noe om hva som skjedde med Sno.

- Å si at han fikk hjertestans er bare spekulasjoner, sier Pastoor.

Feyenoord vant kampen 5-1. Her kan du se den uhyggelige situasjonen med Sno fra helgas kamp (ekstern lenke).