Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her får Sno hjertetrøbbel ute på banen igjen

Reiste seg og gikk ut selv.

PROBLEMER MED HJERTET: Den nederlandske spilleren Evander Sno fikk trøbbel med hjertet - for andre gang - i en eliteseriekamp i Nederland i helga. Defibrillatoren fra hjertestansen i 2010 kan ha reddet livet til 25-åringen. Skjermdump: Youtube.
PROBLEMER MED HJERTET: Den nederlandske spilleren Evander Sno fikk trøbbel med hjertet - for andre gang - i en eliteseriekamp i Nederland i helga. Defibrillatoren fra hjertestansen i 2010 kan ha reddet livet til 25-åringen. Skjermdump: Youtube. Vis mer

(Dagbladet): Det ble en dramatisk helg for den nederlandske fotballspilleren Evander Sno (25). I lørdagens kamp mellom Nijmegen og Feyenoord i den nasjonale toppserien måtte Nijmegen-spilleren byttes ut etter en halvtimes spill på grunn av trøbbel med hjertet.

Sno, som tidligere har spilt i Celtic og Ajax, fikk hjertestans i september 2010 mens hans spilte en kamp for reservelaget til Ajax.

Gikk selv av banen
Etter hendelsen for to år siden fikk 25-åringen operert inn en defibrillator.

Den reddet kanskje livet til Sno i helga.

- Han fikk hjertestans, noe som utløste et støt fra defibrillatoren, sier Feyenoord-lege Casper van Eijck ifølge Eurosport.

Sno gikk selv av banen 34 minutter ut i kampen - etter at han plutselig sank sammen og måtte sitte noen minutter på knærne med tydelige smerter i brystet.

Spilleren tilbrakte deretter natta på sykehus - men er nå utskrevet melder klubben på sine hjemmesider.

- Spekulasjoner
- Sjokket han følte skremte ham, og det kunne jeg se i øynene hans på banen. Han måtte til sykehus ettersom defibrillator skapte unormal hjerterytme, sier Feyenoord-lege van Eijck.

I ENGLANG: Her er Evander Sno i kamp for Bristol City mot Newcastle i 2009. Foto: AP Photo/Scott Heppell
I ENGLANG: Her er Evander Sno i kamp for Bristol City mot Newcastle i 2009. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

Nijmegen-sjef Alex Pastoor uttaler til Daily Record at det er for tidlig å si noe om hva som skjedde med Sno.

- Å si at han fikk hjertestans er bare spekulasjoner, sier Pastoor.

Feyenoord vant kampen 5-1. Her kan du se den uhyggelige situasjonen med Sno fra helgas kamp (ekstern lenke).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media