Her får Tora Berger gullkysset av «lykkebringeren»

Vinner når ektemann Trond er på plass.

RUHPOLDING (Dagbladet): Etter en sjetteplass på sprinten og fjerdeplass på jaktstarten fikk Tora Berger i går besøk av ektemann Trond Teveldal.

Om det var den utløsende suksessfaktoren skal være usagt, men Berger vartet i hvert fall opp med et superløp på 15-kilometeren og tok Norges første individuelle gull i dette mesterskapet.

Lagvenninne Synnøve Solemdal tror Teveldal er en slags lykkebringer.

- Det er egentlig litt komisk. I fjor gjorde hun det ikke så bra i Oberhof, men så kom Trond nedover til Ruhpolding, og plutselig tok hun to seirer. I går kom Trond på besøk, og da ble det gull. Det hjelper tydeligvis, smiler hun.

- Snakker ikke mye skiskyting
Det ble et lykkelig møte mellom mann og kone i målområdet, da de fikk noen sekunder sammen midt innimellom alle seiersintervjuer med norske og utenlandske medier.

- Han fikk en nuss. Klining? Jeg er godt gift, da, ler Tora Berger.

FØRSTE VM-GULL: Et individuelt VM-gull var det eneste Tora Berger manglet. I dag fikk hun det. Foto:  REUTERS/Michael Dalder
FØRSTE VM-GULL: Et individuelt VM-gull var det eneste Tora Berger manglet. I dag fikk hun det. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer

Hun og Ole Einar Bjørndalen er de eneste av de norske utøverne som har sin bedre halvdel boende hos seg i løpet av VM. For Berger ser det i hvert fall ut til å slå heldig ut...

- Det hjelper på, det er jo suksessoppskriften. Det er mulig jeg blir litt roligere og mer avslappet, jeg vet ikke. Det er ikke så mye snakk om skiskyting. Det er litt deilig å ha en du kan koble skikkelig av med. Selv om jeg veit hva jeg driver med, er han en sånn person som stiller krav til meg, sier Berger.

Fikk gullet hun manglet
Et individuelt gull var det store målet hennes før VM. Det var det eneste hun manglet på sin ellers imponerende merittliste, og akkurat som i OL i Vancouver kom det på normalstarten.

Spesielt nok har hun bare vunnet den distansen én gang i verdenscupen, noe hun ikke engang var klar over selv før NTB gjorde henne oppmerksom på det.

- Hva er det med deg og normaldistansen i mesterskapet?

- Jeg vet ikke. Før jeg slo gjennom var det på den distansen jeg hadde best sjanse, for jeg skjøt som regel bra. Men de siste årene har jeg egentlig ikke følt det på samme måte, sier hun.

Tora skjøt på seg ett tilleggsminutt på første skyting, men vartet så opp med tre feilfrie skytinger. Da franske Marie Brunet bommet på sitt aller siste skudd var gullet et faktum.

- Det er kjempeartig å lykkes så bra. Jeg gjorde et veldig bra løp, sier Tora Berger.

Det er det ingen som er uenig med henne i.