GULL-VEKSLING: Synnøve Solemdal veksler med Tora Berger før siste etappe. Her skjønte Berger at gullet var innen rekkevidde.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GULL-VEKSLING: Synnøve Solemdal veksler med Tora Berger før siste etappe. Her skjønte Berger at gullet var innen rekkevidde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Her får Tora trua på nytt gull

Trodde gulldrømmen var knust.

NOVE MESTO (Dagbladet): De norske skiskytterne jublet etter stafettseieren i Nove Mesto - og det var VM-dronninga Tora Bergers som sikret gullet med en fantometappe.

Hun gikk ut 38 sekunder bak lederen Tyskland - men gikk i mål til sin fjerde gullmedalje i mesterskapet.

GULL-FEIRING: Hilde Fenne, Ann Kristin Aafedt Flatland, Synnøve Solemdal og Tora Berger feirer seieren etter Bergers etappe.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
GULL-FEIRING: Hilde Fenne, Ann Kristin Aafedt Flatland, Synnøve Solemdal og Tora Berger feirer seieren etter Bergers etappe. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Jeg var sliten etterpå, så jeg brukte i alle fall det jeg hadde av krefter. Det var veldig artig, sier Tora Berger til Dagbladet.

Mistet stav
- Når skjønte du at gullet var innen rekkevidde?

- Eh, jeg vet ikke. Men det var mange lag som kom inn samtidig på siste skyting, så da var det bare å skyte fem rett ned, noe jeg ikke gjorde.

JUBEL: Synnøve Solemdal, Tora Berger og Ann Kristian Flatland etter målgang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
JUBEL: Synnøve Solemdal, Tora Berger og Ann Kristian Flatland etter målgang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Da jeg så at jeg var nummer to ut, så var det bare å gi alt på sisterunden, og heldigvis fikk jeg en luke ganske tidlig. Jeg kjente det ganske godt i beina opp siste bakken før mål, og da var jeg glad det ikke ble en slutt.

Tora mistet en stav og hanske da en tråkket på staven, men heldigvis fikk hun en ny stav veldig raskt. Selv mener hun at uhellet ikke betydde noen ting.

- Jeg fikk en ny stav etter ti meter, så jeg tapte ingen ting på det.

Solemdal imponerte
Troen på gull kom før fullt da Synnøve Solemdal spiste opp mange sekunder på tredjeetappen. Berger forteller at hun nesten hadde gitt opp gulldrømmen før Solemdals god etappe.

- Før det hadde jeg ikke helt trua på at det skulle bli medalje til Norge i dag, men sånn som hun gikk, så skjønte jeg at det var mulig, sier Berger.