Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her får verdensmesteren oppfylt drømmen hun har båret på siden hun var liten: - Han er som bestefar

- Mamma fortalte meg om kongen da jeg var liten.

- EN ÆRE: Tyske Laura Dahlmeier bukker dypt når hun hilser på Kong Harald etter VM-gullet på jaktstart i Holmenkollen i dag. Dette møtet har hun ventet på i mange år.- Kongen var en hyggelig mann. Omtrent som en bestefar for meg, sier hun. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- EN ÆRE: Tyske Laura Dahlmeier bukker dypt når hun hilser på Kong Harald etter VM-gullet på jaktstart i Holmenkollen i dag. Dette møtet har hun ventet på i mange år.- Kongen var en hyggelig mann. Omtrent som en bestefar for meg, sier hun. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tyske Laura Dahlmeier gikk seg opp fra tredjeplass på sprinten til å vinne dagens VM-jaktstart for kvinner etter et perfekt løp. Med 20 treff var avstanden ned til sølvvinner Dorothea Wierer hele 48,3 sekunder.

Dermed var det duket for øyeblikket 22-åringen har drømt om siden hun var ei lita jente hjemme i Garmisch-Partenkirchen: Å få hilse på den norske kongen.

- Det var en stor ære for meg å få treffe og hilse på kongen. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier hun til Dagbladet - og utdyper:

- Da jeg var liten og så på skiskyting på tv, så fortalte mamma meg at de som vinner i Holmenkollen får hilsen på kongen. Kanskje du får hilse på kongen en dag, sa hun til meg. Og i dag fikk jeg det. Det var en drøm, gjentar hun.

- Som en bestefar - Etter endelig å ha møtt han, hvordan opplever du den norske kongen?

- Jeg opplever han omtrent som en bestefar. Han er veldig rolig av avslappet, og det var hyggelig å snakke med han. Han spurte meg blant annet om hva jeg synes om anlegget her i Holmenkollen, sier Laura Dahmeier.

Etter det korte møtet fikk hun også tatt et bilde med Kong Harald og hans søster, prinsesse Astrid.

Første Kollen-seier Den tyske jenta er en av de største stjernene i skiskyting, men seieren på dagens jaktstart var hennes første seier i Holmenkollen. At hennes første individuelle VM-gull skulle komme nettopp på jaktstart er derimot ingen overraskelse:

Med dagens seier har hun vunnet alle fire løpene hun har gått i jaktstart denne sesongen.

Mens hun gikk seg fra bronse til sølv, så raste Tiril Eckhoff fra første til 17. plass i løpet av jaktstarten. Hun ble ikke engang beste norske, slått av Marte Olsbu med en plassering.

Dahlmeier er derimot overbevist om at Eckhoff ikke er ferdig med medaljesankingen i dette mesterskapet.
 
- Tiril hadde en god dag på sprinten, men sånn er skiskyting: En dag er du oppe, en annen dag er du nede. Jeg vet at hun uansett er fornøyd, med to medaljer i dette mesterskapet. Jeg tror hun er tilbake på normalprogrammet på onsdag, sier Laura Dahlmeier.

- ENDELIG: Verdensmester Laura Dahlmeier har drømt om å få møte den norske kongen siden hun var ei lita jenta. I dag fikk hun møte Konge Harald og hans søster, prinsesse Astrid etter VM-gullet på jaktstarten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- ENDELIG: Verdensmester Laura Dahlmeier har drømt om å få møte den norske kongen siden hun var ei lita jenta. I dag fikk hun møte Konge Harald og hans søster, prinsesse Astrid etter VM-gullet på jaktstarten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media