KYSSET GULLET: Karsten Warholm fikk torsdag gullmedaljen fra 400 meter hekk. Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB Scanpix
KYSSET GULLET: Karsten Warholm fikk torsdag gullmedaljen fra 400 meter hekk. Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB ScanpixVis mer

VM i friidrett:

Her får Warholm gullet

Warholm fikk medaljen sin i London i kveld.

LONDON (Dagbladet): I kveld var Karsten Warholm tilbake på OL-stadion i London for å motta gullmedaljen etter gårsdagens VM-bragd.

- Det er jo fantastisk, da. Kjempekult. Jeg hadde gledet meg til dette, så nå har jeg på en måte bevis på det også, sier en smilende Warholm til Dagbladet etter seremonien.

Han ble møtt med et enormt jubelbrus da han ble presentert på stadion, og sang av full hals under nasjonalsangen.

- Det var fantastisk å høre sangen runge. Det var litt mindre press og nerver her i dag, og jeg syns det var litt deilig også. Da får man litt mer anledning til å nyte øyeblikket, sier Warholm.

- Jeg har begynt å lande litt mer nå, men jeg fikk faktisk ikke sove så mye i natt. Det er viktig å la det synke litt inn. Jeg håper jeg klarer å sove litt i natt i hvert fall, smilte han på en pressekonferanse tidligere i dag.

Hele dagen har han stort sett blitt hyllet av kjente og ukjente fra hele landet. Det har blitt så mye at han ikke aner hvor han skal begynne når han skal svare på meldingene.

- Men jeg setter pris på alle sammen, sier Warholm.

I tillegg har han mottatt hyllest fra et samlet idretts-Norge.

- Det er hyggelig å få respekt av sine egne. De vet hva som ligger bak, og på samme måte som jeg respekterer de andre idrettsutøverne, så syns jeg det er veldig hyggelig, sier Warholm til Dagbladet.

I morgen flyr Warholm hjem til Norge, og begynner forberedelsene inn mot sesongens to siste konkurranser.

Først skal han løpe finalen i Diamond League i Zürich, før han bytter ut hekkene med en 400 meter uten hekker under NM i Sandnes.