Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her feier Nora (5) søppel med Anja Andersens medalje rundt halsen

Denne helga kan Mørk ta EM-gull.

FIKK MEDALJEN TIL IDOLET: Nora, Kaja og Thea Mørk ryddet opp etter seriefinalen mot Larvik våren 1997. BSK tapte og Anja Andersen ga medaljen til Nora. Foto: PRIVAT
FIKK MEDALJEN TIL IDOLET: Nora, Kaja og Thea Mørk ryddet opp etter seriefinalen mot Larvik våren 1997. BSK tapte og Anja Andersen ga medaljen til Nora. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Håndballstudio lørdag kl 17: Danmark - Norge

HERNING (Dagbladet): Du blir ikke nødvendigvis landslagsspiller av å rydde etter verdens beste håndballspillere. Men se ikke bort fra at Nora Mørk plukket opp andre ting enn søppel da hun nærmest vokste opp i Bækkelagshallen på midten av 90-tallet.

På bildet øverst i denne saken er Nora fem år gammel. Hun feier søppel sammen med storesøster Kaja og tvillingsøster Thea, etter Bækkelagets kamp mot Larvik. BSK-tapet ble skjebnesvangert. Larvik ble seriemestere.

Anja Andersen samlet ikke på sølvmedaljer og plasserte medaljen sin ganske raskt rundt halsen på Nora. En bedre bursdagsgave kan neppe ei håndballinteressert jente få, to dager før seksårsdagen.

Glad for sølvet - Det var ikke noe å spare på for henne, men det var gøy for meg. Jeg var veldig fornøyd med sølvet, sier Nora til Dagbladet.

Og skyter raskt inn:

- Det er vel den eneste gangen jeg har vært fornøyd med et sølv.

Så der er de faktisk like, Anja Andersen og Nora Mørk. Sølv betyr som regel en tapt finale eller i seriespill tap i viktige kamper. Og med et ekstremt vinnerinstinkt faller slikt sjelden i god smak.

Nora har tidligere sagt at hun - spesielt da hun var yngre - måtte jobbe for å takle sinnet.

- Anja er ei bra dame Noras mor, Tirill Mørk, jobbet i Bækkelaget og jentene var derfor like mye i hallen som hjemme da de var små. De så på BSK-heltene - og ikke minst lekte de. For håndball var fortsatt bare en lek da.

- Jeg husker at vi holdt på i hallen mens de spilte, gjerne i flere timer før en kamp. Vi så på oppvarmingen og etter kampen kostet vi søppel under tribunen, sier Nora.

- Hvem var den største helten?<

- Det var nok Anja. Hun var dessuten veldig flink med barn og lekte mye med oss. Det var veldig gøy, hun spratt ballen rundt og så skulle vi prøve å ta den. Det var mye sånn lek, hun var veldig snill og er glad i barn. Seinere har vi også besøkt henne i Slagelse. Anja er omsorgsfull og liker å ta vare på dem rundt seg. Hun er ei bra dame.

I sommer ble hun lagvenninne med ei av dem hun så opp til som liten i Bækkelaget, da Cecilie Leganger kom til Larvik.

- Cecilie har sagt vi var litt irriterende som små. Vi løp rundt i hallen hele tida og hang i ribbeveggene mens de trente, forteller Nora.

Trekløver Som små var søstrene et aktivt og uadskillelig trekløver.

- Hvor mye har Thea og Kaja betydd for karrieren din?

- De har betydd veldig mye, vi var tre jenter som var sammen hele oppveksten. Mamma og pappa har også spilt håndball, så det ble mye ball.

Nora har vunnet både EM- og VM-gull med juniorlandslaget. Nå jakter hun sitt første seniorgull.

Første hinder på veien er morgendagens semifinale mot Danmark.

KLAR FOR SEMIFINALEN: Nora Mørk og Norge tok med seg mye selvtillit til Danmark, etter gigaseieren over Nederland. Foto: BJØRN LANGSEM
KLAR FOR SEMIFINALEN: Nora Mørk og Norge tok med seg mye selvtillit til Danmark, etter gigaseieren over Nederland. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!