Her feier Nora (5) søppel med Anja Andersens medalje rundt halsen

Denne helga kan Mørk ta EM-gull.

FIKK MEDALJEN TIL IDOLET: Nora, Kaja og Thea Mørk ryddet opp etter seriefinalen mot Larvik våren 1997. BSK tapte og Anja Andersen ga medaljen til Nora. Foto: PRIVAT
FIKK MEDALJEN TIL IDOLET: Nora, Kaja og Thea Mørk ryddet opp etter seriefinalen mot Larvik våren 1997. BSK tapte og Anja Andersen ga medaljen til Nora. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Håndballstudio lørdag kl 17: Danmark - Norge

HERNING (Dagbladet): Du blir ikke nødvendigvis landslagsspiller av å rydde etter verdens beste håndballspillere. Men se ikke bort fra at Nora Mørk plukket opp andre ting enn søppel da hun nærmest vokste opp i Bækkelagshallen på midten av 90-tallet.

På bildet øverst i denne saken er Nora fem år gammel. Hun feier søppel sammen med storesøster Kaja og tvillingsøster Thea, etter Bækkelagets kamp mot Larvik. BSK-tapet ble skjebnesvangert. Larvik ble seriemestere.

Anja Andersen samlet ikke på sølvmedaljer og plasserte medaljen sin ganske raskt rundt halsen på Nora. En bedre bursdagsgave kan neppe ei håndballinteressert jente få, to dager før seksårsdagen.

Glad for sølvet - Det var ikke noe å spare på for henne, men det var gøy for meg. Jeg var veldig fornøyd med sølvet, sier Nora til Dagbladet.

Og skyter raskt inn:

- Det er vel den eneste gangen jeg har vært fornøyd med et sølv.

Så der er de faktisk like, Anja Andersen og Nora Mørk. Sølv betyr som regel en tapt finale eller i seriespill tap i viktige kamper. Og med et ekstremt vinnerinstinkt faller slikt sjelden i god smak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer