Her feirer Carew med ballgutten

Tomålsscorer i det målrike Birmingham-derbyet. - Carew var fantastisk, skryter trener Martin O\'Neill.

(Dagbladet.no): Aston Villa - Birmingham 5-1.

Aston Villas John Carew (27) har etter hvert funnet veien til mål i Premier League, og i dagens lokaloppgjør med Birmingham scoret han to ganger.

- Vi var sensasjonelle. Ashley Young var ekstraordinært briljant i dag, og det foran Fabio Capello. Gabby (Gabriel Agbonlahor, journ.anm.) scoret sitt tredje mål på tre kamper, og Carew var fantastisk, oppsummerer Aston Villa-manager Martin O\'Neill for klubbens hjemmesider.

Carews første mål kom rett før pause da Ashley Young slo en innsvinger av et frispark foran mål. John klatret skyhøyt og stusset ballen forbi Birmingham-keeper Maik Taylor.

Etter dette målet løp den norske landslagsspissen rett bort til en ballgutt. Han ble løftet i været i pur glede.

- Det vare bare noe som skjedde der og da. Gutten sto der, så da tenkte jeg: hvorfor ikke? Forhåpentligvis fikk han en stor opplevelse, sier Carew til Dagbladet.no.

12 ligamål så langt

Knappe ti minutter etter pause var Lørenskog-gutten igjen på rett plass til rett tid foran mål, som følge av en frispilling signert Gareth Barry.

SPESIELL FEIRING: Aston Villas John Carew løftet opp en glad ballgutt etter at han scoret sitt første mål mot Birmingham i dag. Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX
SPESIELL FEIRING: Aston Villas John Carew løftet opp en glad ballgutt etter at han scoret sitt første mål mot Birmingham i dag. Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX Vis mer

Carew kunne denne gangen bare trille ballen i det åpne målet, og han noterte samtidig sitt 12 mål i ligaen denne sesongen.

Young scoret for øvrig både før og etter nordmannens nettkjenninger, og Aston Villa ledet da Birmingham-derbyet med 4-0 på hjemmebane.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette var morsomt for klubben og for fansen. Sjøl har jeg god erfaring med lokalderbyer fra tidligere. De har jeg pleid å vinne, forteller Carew.

Birmingham mot tabellbunn

Bortefansen begynte på det tidspunktet, en halvtime før slutt, å forlate stadion, men gikk da glipp av Mikael Forssells reduseringsmål til 4-1 i det 67. spilleminutt.

På den annen side slapp de å se målet som for alvor sørget for utklassingssifre ti minutter seinere. Gabriel Agbonlahor fikk æren av å sette inn hjemmelagets femte for dagen.

Carew og Co. sender med det et tydelig signal om at de fortsatt vil være med og kjempe om retten til europacupspill neste sesong.

- UEFA-cup er et viktig mål nå som Champions League nok er utafor rekkevidde. Kommer vi oss dit, vil det være et viktig steg. Vi er en stor klubb, og på litt sikt bør vi kunne kjempe med lag som Liverpool og Chelsea, mener Carew.

Her feirer Carew med ballgutten

For Birmingham-fansen er det ille nok å bli ydmyket av fotballnaboen, og samtidig tate de i dag nye verdifulle poeng og mål i kampen for å unngå nedrykk til førstedivisjon.

3-0: John Carews andre mål for dagen var av det enkle slaget. Spissen kunne bare trille ballen i mål.