KAKEKOS:  Stefan Effenberg feiret kona Claudias 50-årsdag søndag. Bare timer etterpå gikk det galt. Foto: DPA / NTB Scanpix
KAKEKOS: Stefan Effenberg feiret kona Claudias 50-årsdag søndag. Bare timer etterpå gikk det galt. Foto: DPA / NTB ScanpixVis mer

Her feirer fotballegenden konas bursdag. Så ble han tatt av politiet

- Kjørte Jaguar med promille.

(Dagbladet): Søndag feiret den tidligere tyske landslagsspilleren Stefan Effenberg (47) konas 50-årsdag på Oktoberfesten i München. Bare timer etterpå gikk det galt: På vei hjem fra festen ble han tatt for å kjøre med promille.

Ifølge Süddeutsche Zeitung var promillen på 1,3.

Avisa skriver at Effenberg hadde et vulgært språk da han ble stoppet. En blodprøve skal fastslå den nøyaktige promillen.

Trist avslutning Dermed fikk det som skulle være en hyggelig feiring av kona en trist avslutning. Oktoberfesten åpnet lørdag og varer i et par uker. Festivalen trekker til seg ølhunder fra hele verden, og i teltene sitter latteren løst.

Stefan Effenberg og fru Claudia ble fotografert i et antrekk som sømmer seg for denne begivenheten. Han la armen kjærlig rundt henne i det hun tok det første stykket av bursdagskaka.

Klokka 02.30 bestemte paret seg for å kjøre hjem. Men det de gjorde feil, var at herr Effenberg selv satte seg bak rattet i Jaguaren. Bilen ble stoppet av en politipatrulje. Betjentene merket en stram alkohollukt, og bestemte seg for å ta en prøve.

35 landskamper Hva som eventuelt blir straffen er foreløpig uvisst.

Effenberg spilte 35 landskamper for Tyskland i perioden 1991-1998. Som klubbspiller er han mest kjent for tida i Borussia Mönchengladbach og Bayern München.

Han ble sparket ut fra det tyske laget under USA-VM i 1994. Årsaken var at han viste fingeren til fansen da han ble byttet ut. De var misfornøyd med prestasjonen hans.

Trener Berti Vogts likte ikke fingeren og tok affære.