JUBLET MED BARNEBARNA: Morfar Thor Stolsmo (80) feiret sammen med Stabæk-heltene Ada Stolsmo Hegerberg (17) og storesøster Andrine (19). Foto: Privat
JUBLET MED BARNEBARNA: Morfar Thor Stolsmo (80) feiret sammen med Stabæk-heltene Ada Stolsmo Hegerberg (17) og storesøster Andrine (19). Foto: PrivatVis mer

Her feirer hattrick-Ada (17) med sin aller største fan

Morfar (80) følger henne verden rundt.

LILLESTRØM (Dagbladet): Før cupfinalen mellom Stabæk og Røa på Åråsen i går fikk Ada Stolsmo Hegerberg prisen som årets komet i toppserien. 20 mål på 18 seriekamper i en alder av 17 år, sier sitt.

Og jenta fra Sunndalsøra brukte ikke lang tid på å, nærmest på egenhånd, senke meritterte Røa.

For selv om 1. omgangen var relativt jevnspilt, scoret Hegerberg et perfekt hattrick — et med høyre, et med venstre og et med hodet — på 32 minutter på Åråsen.

- Det er helt ubeskrivelig. Jeg har en syk følelse. I pausen visste jeg ikke helt hva jeg skulle tenke, sier Hegerberg etter at gullet ble sikret.

- Mye fotball i dem På tribunen jublet hennes to kanskje største fans, nemlig morfar Thor Stolsmo (80) og mamma og tidligere spiss i Trondheims-Ørn, Gerd Stolsmo. De trodde nesten ikke det de så da yngstejenta scoret tre og storesøster Andrine (19) la opp til et av dem.

- Det er helt fantastisk å ha ei som scorer tre på rappen, og at den andre i tillegg legger opp til det ene, sier mamma Gerd Stolsmo til Dagbladet.

Morfar Thor hadde tatt turen fra Nordmøre for anledningen. Han forteller at barnebarna begynte med fotball tidlig og at det er ekstremt mye trening som ligger bak.

- Men det var en ny opplevelse å komme på cupfinalen og få tre scoringer av barnebarnet. Jeg har lenge tenkt at de kan bli gode. De spilte på guttelag i Sunndal, og vi så tidlig at det var mye fotball i dem, sier 80-åringen til Dagbladet.

Trenerskryt Hattrick-Ada syntes det var ekstra stas at morfaren hadde reist sørover for å se barnebarna i sin første cupfinale.

BANKETTMORO: Ada Stolsmo Hegerberg og Andrine Stolsmo Hegerberg feiret med kongepokalen på banketten etter cupfinalen i i går kveld. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
BANKETTMORO: Ada Stolsmo Hegerberg og Andrine Stolsmo Hegerberg feiret med kongepokalen på banketten etter cupfinalen i i går kveld. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

- Han er vår største fan. Det må være utrolig for ham å være her. I sommer var han med til Japan for å se oss spille i U20-VM, sier 17-åringen til Dagbladet.

Stabæk-trener Øyvind Eide sier til Dagbladet at han ikke har sett noe større spisstalent på damesiden enn Ada Stolsmo Hegerberg.

- Hun har avslutteregenskaper, er råsterk og rask, og hun er ekstremt vanskelig å få tak på i boksen. I tillegg er hun lærevillig og har en suveren vinnermentalitet, sier Eide til Dagbladet.

17-åringen selv tror også det er mulig å nå langt som fotballspiller.

- Det er store ord Øyvind kommer med, men jeg skal i hvert fall fortsette å trene. Så lenge jeg legger opp til det selv, kan jeg bli så god jeg vil, sier hun.

Ingen Røa-revansj Cupfinalen på Åråsen i går endte 4-0 til Stabæk etter at en annen 17-åring, Caroline Graham Hansen, satte spikeren i Røa-kista etter et vanvittig soloraid halvveis i 2. omgang.

Det betydde at bæringene slo nettopp Røa i finalen for andre året på rad. I fjor endte lokalderbyet med 7-6 til Stabæk etter straffekonkurranse.

Søstrene Stolsmo Hegerberg og resten av Stabæk-laget dro «hjem» til Bekkestua for å feire i går kveld. Men 17-årige Ada måtte bare le da Dagbladet spurte hva hun hadde tenkt til å innta på banketten.

- Jeg skal holde meg rolig på den fronten, men selvfølgelig skal det feires, he-he, sier hun.

Storesøster Andrine lovet uansett å ha et øye på spisstalentet.

- Jeg skal passe på henne på banketten. Storesøster tar ansvar, sier hun og ler.