Her feirer hun dommen som svekker PL-tilbudet

Derfor straffer Premier League alle parabolkunder.

FEIRET: Pubinnehaver Karen Murphy feiret med en øl etter at EU-domsstolen ga henne medhold i at hun kunne vise Premier League-kamper via gresk dekoder på puben «Red, White and Blue» i Portsmouth. Foto: Chris Ison, AP/PA/Scanpix
FEIRET: Pubinnehaver Karen Murphy feiret med en øl etter at EU-domsstolen ga henne medhold i at hun kunne vise Premier League-kamper via gresk dekoder på puben «Red, White and Blue» i Portsmouth. Foto: Chris Ison, AP/PA/ScanpixVis mer


(Dagbladet): Pubinnehaver Karen Murphy vant nylig en årelang kamp mot Premier League om TV-rettigheter.

Murphy hadde måttet punge ut nesten 8000 pund (ca. 70 000 kroner) i bøter for å ha vist fotballkamper på puben sin i Portsmouth via en billigere gresk paraboldekoder.

Men i høst fikk hun medhold i EU-domstolen, og i februar ga også High Court i London henne medhold i at hun hadde lov til å bruke den greske dekoderen.

Murphy betalte 800 pund i året for å ta inn TV-signalene via den greske kanalen Nova, mens det ville kostet henne 700 pund i måneden å vise kampene med et Sky-abonnement, skriver BBC.

Murphy var naturlig nok begeistret over medholdet i domstolene, men nå får dette alvorlige konsekvenser for tilbudet til parabol-kunder over hele Europa.

Til tross for tapene i retten, fortsatte Premier League å true med sanksjoner mot de som trosset deres syn på rettighetene.

- Ikke sint på Murphy Og i dag ble det nemlig kjent at ligaen nå forbyr de nasjonale rettighetshaverne å vise mer enn én kamp under hovedrunden i den engelske toppserien hver lørdag klokka 16 norsk tid.

Leder for Supporterunionen for Britisk Fotball, Trond Fuhre, beklager at parabolkunder nå får mindre kamptilbud på TV 2 PL HD kl. 16 lørdager.

- Vi er ikke sint på Murpy, hun må få slåss for sine rettigheter, sier Fuhre.

Han legger heller skylda på Premier League-organisasjonen.

- Jeg har fått noen meldinger, og dette er et økonomisk grep fra Premier League som går utover kundene. Det er kynisk fra Premier League, og veldig synd for dem som har parabol, sier Fuhre.

Vesentlig dårligere tilbud Han tør ikke anslå hvor mange av unionens omlag 100 000 medlemmer som har parabol, annet enn mange tusen.

KYNISK: - Dette er et økonomisk grep fra Premier League som går utover kundene, sier leder Trond Fuhre i Supporterunionen for britisk fotball. Foto: Morten Holm, Scanpix
KYNISK: - Dette er et økonomisk grep fra Premier League som går utover kundene, sier leder Trond Fuhre i Supporterunionen for britisk fotball. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

- Nå blir det kanskje færre av de som har parabol som kjøper Premier League-abonnement på TV 2. Tilbudet blir vesentlig dårligere. Med tanke på det burde prisen ikke lenger vært like høy.

Han opplyser at supporterunionen har et veldig godt forhold til TV2.

- Det er klart at dette er uheldig for våre medlemmer, vi ønsker best mulig tilbud fordem. Men vi har en samarbeidsavtale med TV 2, med møter hvert halvår og felles aktiviteter. Vi kårer årets supporter sammen hver sesong, og synes TV 2 har hatt en veldig god start med Premier League.

- Vil reagere For to års siden opprettet unionen en komité i forbindelse med salget av Premier League-rettighetene i Norge.

- Vi følger dette tett, og hvis vi føler norske supporterne blir tråkket på, så kommer vi til å reagere. Hvis det er urettferdighet trommer vi vi komiteén sammen og følger det opp, sier Fuhre. Fuhre tror TV2 nå kommer til å proritere topp 5-klubbene.
- Det trekker flere flere folk til TV-kampene, og flere av våre medlemmer må se fotball på nettet.