Her feirer Nosa med å gi egne fans fingeren

Tidligere LSK-spiller vekker oppsikt i Spania.

(Dagbladet): Real Betis hentet opp byrivalen Sevillas 3-0-ledelse i La Liga-kampen på fredag.

I sluttminuttene, på stillingen 3-2 til Sevilla, misset Betis en stor sjanse. Men de fikk corner, tok en kort variant og slo inn i feltet. Der hang nigerianske Nosa Igiebor høyere enn noen andre og stanget inn utlikningen via gresset.

En praktfullt avslutning på et dramatisk derby. Man skulle tro den tidligere LSK-spilleren Nosa var fra seg av lykke.

Men han stormet mot egne fans, først med en pekefinger rettet mot dem, så hevet han begge langfingrene og brølte «fuck you!», ifølge bloggen til The Guardians anerkjente La Liga-skribent Sid Lowe.

- Rasistisk hets I ettertid har Nosa beklaget gesten, og forklart at den ikke var myntet på Betis-fansen generelt, men mot noen spesielle plageånder på tribunen.

- Jeg vil be om unnskyldning til fansen for gesten, som ikke var rettet mot dem. Men jeg vil ikke tolerere den rasistiske hetsen som jeg fikk fra noen uintelligente fanatikere. Det var en handling i frustrasjon, sier Nosa til Sevilla-avisa Estadio Deportivo.

Hjemme i Norge satt gamlesjefen fra Lillestrøm, sportsdirektør Torgeir Bjarmann, og fulgte kampen på tv.

- Jeg så at han var skikkelig aggressiv, og tenkte at nå er det noe han er forbanna på, sier Bjarmann til Dagbladet.

- Tør å si fra Bjarmann har ikke snakket med Nosa selv, men er ikke overrasket når han hører at nigerianeren har forklart reaksjonen sin med frustrasjon mot rasisme.

- Jeg tenkte at det måtte være noe sånt. Det var det eneste jeg kunne tenke meg at han blir så sint for. Det var en fantastisk scoring i et derby som er et av de største i Spania. Når du scorer 3-3 der, så pleier det å være helt texas. Han var glad samtidig som han ønsket å markere seg. Han er tøff og tør å si fra, sier Bjarmann.

Lowe skriver at Igiebor kan være på vei bort fra klubben. Han fikk en solid bot etter at det tok ham en måned å komme tilbake til Sevilla etter at Nigeria vant afrikamesterskapet tidligere i år.

Spilleren selv forklarte at han hadde fått trøbbel med passet i Frankfurt på vei hjem, men klubben trodde ham ikke og ga ham en bot på nærmere 30 000 euro (cirka 225 000 kroner).

Snakket om Barcelona I Lillestrøm hadde Nosa en krangel med trener Henning Berg i juni 2011. I august samme år ble han solgt til Hapoel Tel Aviv. Sist sommer kom han til Real Betis.

Bjarmann sier han holder et øye med den tidligere LSK-spilleren fortsatt.

- Vi er glad for å se at han lykkes. Han sa han skulle spille for Barcelona da han var i Lillestrøm, da var det mange som lo av ham. Nå er han i alle fall i La Liga, og det er jo et stykke nærmere. Han er en sta ung gutt, som har klare meninger om hvordan ting skal være. Jeg håper han lykkes, det er gøy å følge med ham, sier Bjarmann.