Her felles England

CHARLEROI (Dagbladet): England-Romania 2-3. I det 88. minutt feller Phil Neville Romanias Viorel Moldovan klart. Straffesparket suser inn, England er utskjelt, uglesett og UTSLÅTT.

- Ingen er syndebukker, vi var ikke gode nok. Dette var en trist kveld for engelsk fotball. Det sa Kevin Keegan rette etter kampen i går, der de fikk reisepass så det holdt. Som en engelsk journalist sa det: - Planløst fra Keegans menn, dette er noe av det dårligste jeg har sett av England på mange år.

Helgul triumf

England hadde før denne kampen ikke vunnet over Romania siden 1970. De fikset det ikke nå heller. Britiske pressefolk rundt oss forbannet Keegan, laget og spesielt Phil Neville som de mente ikke skulle ha vært med i troppen. Landslagssjefen Kevin Keegan kom til pressekonferansen, trist. Men han ville sjølsagt ikke peke ut den soleklare syndebukken fra Manchester United. - Jeg vil ikke sette skylda på noen, vi gikk ut på banen som ett lag og vi taper som et lag. Det er enkelt å finne feil hos oss og sette skylda på en eller flere. Jeg gjør det ikke, vi er ett lag og ett lag står sammen.

Adjø alan

- Hvordan har Phil Neville det nå? - Phil Neville er nedtrykt. Han føler at han tok ballen, fra der jeg satt så det også sånn ut. Han har det tungt nå, vi har det alle tungt. Vi klarte det ikke bedre i dag, Romania var gode. De kom tilbake da vi ledet 2-1. Gratulasjoner til dem og lykke til videre i EM, sier Kevin Keegan. Som var raskt utpå for å trøste høyrebacken. David Beckham og broder Gary Neville tok også rundt den uheldige. Kaptein Alan Shearer fikk også en sorti han ikke ønsket. Han har sagt at dette EM er hans siste oppgave i hvitt og blått. - Alan Shearer er sjølsagt også veldig skuffet, dette var hans siste landskamp. Han og alle vi andre ønsket å løfte EM-pokalen, det gjør vi dessverre ikke, sier Keegan. Tydelig presset og med tanker om hva som nå møter ham hjemme i England. I Romania derimot var det gulkledd villskap.

Tekniske genier

Romania spilte ball i flosshatt uten sin mest profilerte spiller Gheorghe Hagi som måtte sto over grunnet gule kort. Hagi: - En ny generasjon spillere er underveis på vårt lag, hærfører er Adrian Ilie (26). Nå er det folkefest med 23 millioner i mitt hjemland. Vi slo England fordi var bedre enn dem i alt. Keegan: - Vi ville prøve å være bedre i pasningsspillet, det klarte vi ikke. Vi ble jagende etter ballen, du kan ikke spille sånn fotball i 90 minutter, sier Keegan. - Feil taktikk? - Vår taktikk er basert på de spillerne vi har, den har svakheter og den har klare sterke sider. Men den blir garantert diskutert av dere, sier Keegan.

Keeperbytte

Nigel Martyn kom inn på kort varsel da David Seaman skadet leggen under oppvarminga, målvakta fra Leeds var ikke patent på Romanias 2-2 mål rette etter pause. - Nigel klarte seg bra, men det ble annerledes for oss, sier en nedtrykt Kevin Keegan, mens solbrente engelskmenn med hodet bøyd, går rolig ut. Nok et mesterskap og nok en voldsom skuffelse. England som fotballnasjon har bandasje rundt hodet. Vinnerne; bønda ifra Øst.

TRØST AV SJEFEN: Alan Shearers siste kamp ble en trist sorti. Her får han trøst av landslagssjef Kevin Keegan.
PHILLERN: Det så ut til å til å gå Englands vei lenge. Helt til to minutter før full tid da Phil Neville feller Viorel Moldovan innenfor sekstenmeteren. Straffen satte Ioan Ganea i mål og sendte med det Romania videre til kvartfinale på bekostning av England.